Wino – Wszystkie wiadomościDym i porzeczkiPierwszy kontakt z przyzwoitym winem zazwyczaj przebiega tak samo: zdziwione, rozszerzone oczy, niewyraźna mina i wielki znak...21.05.2006 0:00Przewodnik po gatunkach winJeden z australijskich producentów wina wprowadził do swej oferty esemesowy poradnik dla klientów, którzy nie potrafią dobrać - odpowiedniego do...12.05.2006 9:18Trzy pocałunkiKupując nieznane wino inwestujemy przede wszystkim w zaufanie do etykiety. Treści tam umieszczane pisane są, niestety, grubym...04.05.2006 0:00Wyjątkowe wino dla kibicówButelkę Dom Perignon z 1966 roku można kupić na aukcji w Londynie. A kupić warto, bo nie tylko rocznik, ale również butelka są absolutnie wyjątkowe...13.04.2006 10:30Upij się (z) MadonnąJeśli ktoś miałby ochotę upić się w towarzystwie królowej popu, polecamy wino marki Madonna. A jeśli ktoś ma inny muzyczny gust... może nieco...12.04.2006 13:47Skąd się wzięło wino?W Polsce od kilku lat wyraźnie rośnie zainteresowanie winem. Klienci coraz chętniej sięgają po nie w restauracjach, a także przy domowych posiłkach....06.04.2006 15:19Kuchnia hiszpańskaPaella, tortilla, gazpacho i tapas – pod tymi egzotycznie brzmiącymi nazwami kryją się najbardziej charakterystyczne sm...06.04.2006 0:00Jak i gdzie przechowywać wino?Postępować z tym szlachetnym trunkiem trzeba bardzo ostrożnie również przed jego podaniem. Oto kilka praktycznych rad...15.03.2006 11:34Szklane pułapkiDzięki odpowiednio dobranym kieliszkom można właściwie ocenić barwę, aromat i właściwości smakowe wina. Dlatego warto zapoznać się z zasadami sztuki...28.02.2006 11:07Zasady serwowania winaAby szlachetny trunek w pełni rozwinął przed nami swoje walory smakowe i aromatyczne, niezbędna jest znajomość kilku podstawowych zasad dotyczących...22.02.2006 15:04Porto - wzmocnione winoChcemy, czy nie, naszym życiem rządzą przypadki. Jeden z nich sprawił, że na świecie pojawiło się jedno z najszlachetniejszyc...15.02.2006 0:00W jakiej temperaturze najlepiej podawać wino?Odpowiedź jest prosta: w takiej, która odpowiednio uwypukli i podkreśli jego walory zapachowe i smakowe.10.02.2006 14:05Wino i potrawy, czyli o sztuce łączeniaDobieranie odpowiedniego do potrawy wina jest trudną sztuką i nie zależy wyłącznie od gustu. Poniżej prezentujemy reguły, które pozwolą uniknąć...08.02.2006 9:08Marek KondratIndywidualność, aktor, wykładowca, restaurator, koneser win, biznesmen. Człowiek, który tak potrafił pokierować swoim ży...25.01.2006 0:00Poprzednia strona1...89101112