Na skróty
Forum Forum finansoweKartyKOSZMAR CITIBANKU !

KOSZMAR CITIBANKU !

skomentuj
Piotr Kamiński / 217.153.171.* / 2008-07-23 16:51
Najgorszy koszmar bankowy jaki w zyciu przezylem.
Citibank 50 dni nie potrafi wyslac pisma o zamknieciu karty kredytowej.
To jest jakis absurd. ZUS dziala szybciej i jest bardziej przyjaznie nastawiony do ludzi.
Oczywiscie Citibank nie pozwoli zalatwic nic w oddziale - zawsze tylko infolonia.
Prawie dwa miesiace, 10 telefonow i NIC.
NIGDY nie bierzcie kart w tym banku !! Jesli bedziecie potrzebowac ja zamknac w jakimkolwiek
momencie spotka Was niemila niespodzianka. Bank robi wszystko zeby do tego nie doszlo.
Najpierw zwleka z przyjeciem decyzji o zamknieciu a pozniej notorycznie wymysla argumenty
zeby nie wyslac.
NIGDY WIECEJ CITYBANKU !!!!!
Wyświetlaj:
gtak / 89.77.141.* / 2012-05-23 21:19
Żenada nie bank, miałam u nich 3 produkty, chciałam zamknąć konto w oddziale to pani dała mi do podpisania dokument in blanco i obiecała że zamknie, a że mi się spieszyło to jej zaufałam, było to 3lata temu- konto mam do tej pory, jak dzwoniłam na infolinie to najpierw mi powiedziano, że mogę je zamknąć telefonicznie potem się okazało że nie. Jak już się wzięłam i wydawało mi się że pozamykałam u nich wszystko to okazuje się że nadal mi przychodzą jakieś wyciągi, dzwonię więc na tą ich śmieszną infolinie i mówię o co chodzi, a pan podczas weryfikacji pyta się mnie czy mam u nich konto złotówkowe, to mu mówię że już zamykałam dwa razy więc chyba nie, a on do mnie "proszę o konkretną odpowiedź", potem się pyta czy miałam oszczędnościowe (a kiedyś miałam i nie wiem czy w końcu zamknęli)koniec końcem oczywiście informacji nie dostałam skąd te wyciągi.Śmiać się i płakać tylko.
Finbooks_pl / 79.185.62.* / 2012-03-23 18:13
Teraz juz wiesz czego unikać w przyszłości i jak się zabezpieczyć. Gdyby jednak coś było nie tak,to polecam książke "Prawo Bankowe" dostępną w księgarniach finansowych. Dzięki temu będziesz wiedziała jak należy postępować w takim przypadku.
olgamis / 85.89.170.* / 2012-02-21 11:46
oj, ja to mam dopiero co napisac o nabijaniu klienta w butelke przez citibank! 5 lat temu podpisalam umowe pozyczki. oprocentowanie nominalne 14,50. odsetki oczywiscie malejace, czyli w poczatkowych ratrach glownie sie placi odsetki a nie splaca kapital. splacalam uczciwie, zazwyczaj na 10 dni przed terminem wymaganym danej raty. w miedzyczasie trwania umowy, oczywiscie dosc szybko od podpisania umowy i udzielenia kredytu nastepowaly podwyzki oprocentowania. bank ma prawo jak ma to zawarte w umie. niby ok, ale zaczelam analizowac wskazniki rynkowe po 2 latach i juz chyba podwyzce do 18,10 nominalnego oprocentowania (rzeczywistego mi nawet nie chcieli podac, pewnie cos ok 25%)to sie okazalo, ze sytuacja dawno sie poprawila, jest podobna do tej jaka byla przy zawieraniu umowy a oprocentowanie wywindowane juz zostalo. napisalam wniosek o przywrocenie oprocentowania jakie bylo okreslone na poczatku umowy. podlaczylam wydruki, ze wibor, stopy procentowe sa nawet korzystniejsze dla banku niz w momencie podpisywania umowy. bank odmowil i powolal sie na jakies informacje, ze niby pozyczki miedzy bankami sa drozsze (czyli pieniadz tez) dlatego nie obniza. urodzilo mi sie dziecko, odlozylam temat. caly czas przy podwyzkach mialam info, ze rata nie ulega zmianie, ale wyrownanie bedzie w ostatniej racie. wlasnie stoje przed widmem splaty ostatniej raty , uff. dzwonie z zapytaniem, czy juz wiadomo jaka bedzie. nie wiadomo, ale na dzien dzisiejszy podobno mam jeszcze do splaty 3300,00 !!! skandal. pozyczylam 26000 , oddalam 48 000 a mam jeszcze im oddac 3300!!! wkurzona zadzwonilam i zapytalam jako niby swiezy klient jakie by mi dali oprocentowanie kredytu (takie same kwoty i l;iczby rat jak w moim podalam). i bylam w szoku. oczywiscie udzieliliby mi kredytu z warunkami jkaie mialam przedc 5 laty. a obecnie nominalnego oprocentowania mama juz 19,10 (ostatnia podwyzka w XII) a rzeczywiste - sami policzcie jak pozyczylam 26tys a oddalam juz 48tys i jeszcze 3tys przede mna. TAKIEGO ZLODZIEJSKIEGO BANKU trudno chyba szukac . JE3STEM OBURZONA OKRADANIEM MNIE TAK JAWNIE. NOWYM KLIENTOM SERWUJA NAWET LEPSZE WATUNKI niz klientowi staremu, sprawdzonemu i rzetelnemu. nowy moze - nie musi splacac. ja splacalam i to przed terminem, na dodatek liczyli wplaty dopiero 23 kazdego miesiaca a ja wplacalam ok 10-13 zawsze, czyli mieli jeszcze 10 dni na operowanie moimi pieniedzmi i zarabiania na tym. inne banki licza wplaty i koryguja oprocentowanie, citi udaje, ze wczesniej wplaty nie widzi, zarabia, a potem jeszcze dowala wyrownanie raty , jakby malo juz zarobil. SKANDAL. ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED TYM BANKIEM. za samo prowadzenie rachunku do kredytu miesiac w miesiac doplacalam 15zl !!!!!! ZLODZIEJE
ar901 / 79.190.146.* / 2012-04-17 11:22
ja mam to samo co Ty Olgamis - pomóżcie jeśli ma ktoś już takie z nimi przejścia to czy można się domagać sprawiedliwości
Oni Fakt maja zapisane w umowie, że ostatnia rata może ulec zmianie - NIEZNACZNIE - może zostać wyrównana do pełnego złotego albo obciążona opłatami z TAbeli OPłat - ale mnie ta tabela nie dotyczy - bo raty były płacone na czas a kredyt nie był ubezpieczony . JESLI KTOŚ MA TAKIE PRZEJSCIE Z TYM BANKIEM TO PROSZĘ O KAZDA WIADOMOSC
BP / 89.74.98.* / 2012-02-11 21:23
Niestety jestem kolejną ofiarą tego banku . Przestrzegam przed jakimikolwiek z nimi kontaktami.Perfidna , oszukańcza i bezwzględna ekipa.Zachowują się jak piranie. Będę przed nimi ostrzegała wszem i wobec. Nie wiem jak mi sie uda wyplątać z kredytu , z którego nie chcę skorzystać . Po 1 miesięcznym namyśle zwróciłam im całą kwotę na konto kredytowe a oni nadal naliczają odsetki i wymagane 1-e raty. Dotyczy tzw. kredytu "KOMFORT". Będę musiała szukać pomocy u Rzecznika Konsumentów . Nie mam oprócz nagrania citiphone żadnego dokumentu dowodowego . W odpowiedzi na moją pisemne zażalenie - bank nie potwierdza moich zarzutów na takie KOSZMARNE praktyki banku. Szukam pomocy jak z nimi postąpic
kkk555 / 85.222.8.* / 2011-12-12 01:11
oni z tego co piszecie szybko lapia to, co moga, ale ja nie mialem jak narazie zadnych problemow.
Co prawda na kk dopiero czekam i czekam jak zachowa sie osoba, kktora umowila sie ze mna ze zadzwoni jak wszystko zacznie dzialac. W necie karte juz widze, do domu nie przyszla bo byl weekend, zobaczymy czy zadzwoni, jak do tej pory dotrzymywala umowy.

Za to bank zjadl mi 3 zl za zmiane PIN, napisalem przez neta, ze chcac zmienic PIN nie pamietajac starego nie ma takiej mozliwosci na stronie, odpisano, ze nie policza mi 3 zl w tej sytuacji. Poprosilem o dodanie takiej mozliwosci, przeciez raczej nikt nie zmienia pin pamietajac go...

Druga sprawa, policzono mi 5 zl za karte drugiej osoby wspolwlasciciela, zareklamowalem to, samemu nie wiedzac ze to za druga karte a nie moja. Mimo wszystko oddali 5 pln, chociaz nie musieli.

Jak narazie nie mialem problemow zadnych w tym banku, ale z doswiadczenia wiem, ze duzo zalezy od osoby na ktora sie trafilo i od wlasnej postawy i wiedzy. Ja bym z banku predzej wyszedl wyprowadzony przez policje, jesli nie sam, gdyby mi takiej karteczki za 35 pln gratisowo nie chcieli oddac;) jsli cos jest nie tak z ICH winy to niech oni placa za swoje bledy a nie TOIP.
aim_marek / 89.68.118.* / 2011-10-30 10:15
No cóż w 100% żydowski kapitał. Jeżeli chcecie być dla nich równożędnymi partnerami w biznesie musicie być na równi bezwzględni w działaniu lub nawet bardziej.
sfrustrowana / 89.230.141.* / 2011-08-09 22:52
Najgorszy bank jaki znam. Koszmar!!!! Jak najdalej od niego!
rozczarowany / 31.175.109.* / 2011-07-26 11:33
citi bank to oszuści czy wiecie ze kradna wasze pieniądze z kont? w tajemnicy bez zgody wlaściciela podwyższaja limit wływów na konto np. z 1200 na 1500 i pomimo że wpłacasz 1200 co miesiąc oni naliczają ci np 10zł. miesiecznie opłat za to że nie przelewasz tyle ile powinienes do tego doliczaja opałaty za prowadzenie konta TO JAKAS KOMUNA!!!! XXI wiek a w Polsce nie bank tylko LICHWA!!! koszmar tragedia i absurd jakis ...zastanówcie sie nad tym bankiem
nigdy wiecej / 83.242.82.* / 2011-05-26 12:28
witam najgorszy bank niemozna sie uwolnic od nich chcialam splacic kredyt ale coz niespodzianka jakies kwoty dodatkowew do oplacenia nazbieralo sie tego tryle ze bi braklo na splate calego kredytu masakra jakas nie no bank do dupy;;;;
poranskdo / 46.113.151.* / 2011-04-27 14:29
zobacz też tu:

http://dobra-karta-kredytowa.blogspot.com
Amulecik / 178.73.49.* / 2011-01-17 23:02
Szanowny Panie Piotrze,

Zapraszam do naszych Placówek CitiHandlowy od lipca 2010 ma Pan możliwość uzyskania zaświadczenia o zamknięciu karty kredytowej od reki w oddziale, po wcześniejszej wpłacie w kasie 35,00 pln zgodnie z TOiP. Ponadto informuje, że każdy bank ma 30 dniowy czas wypowiedzenia umowy karty kredytowej.
FFAAKKTS / 79.184.86.* / 2010-12-13 18:17
Zgadza sie firma do BANI nie korzystajcie z jej usług zamknięcie karty kredytowej to koszmar i naciaganie na opłaty ile się da masakra
magdass / 94.75.112.* / 2010-09-16 08:59
Próbowałam dzisiaj wypowiedzieć kartę kredytową online. W umowie mam wyraźnie napisane, cytuję: "Wypowiedzenie dokonywane jest w formie pisemnej, przez CitiPhone lub poprzez serwis BANKOWOŚCI INTERNETOWEJ CITIBANK ONLINE" ( paragraf 15, punkt 1 umowy). Nie mogłam znaleźć na stronie zakładki z możliwością wypowiedzenia umowy. dzwonię na infolinię i dowiaduję się, że cytuję: "NIE MA MOŻLIWOŚCI WYPOWIEDZENIA UMOWY ONLINE". Do jasnej .... Przecież to jest jakaś porażka! Ewidentna łamanie umowy! Myślałam, że to Lukas Bank jest najgorszy, ale teraz zmieniam zdanie. CitiBank to totalna porażka. Odradzam wszystkim!
ARTOODTOO / 79.185.140.* / 2011-01-07 23:52
Tak koleżanko... Nie wiedziałaś, że bank może wszystko a ty nie możesz nic. Kto cię w to wciągnął ?
Trudnosci / 94.254.206.* / 2010-09-06 13:55
oceń ten bank:

http://ocena-kredytu.blogspot.com/
jbunk / 2010-05-10 23:55
A!! a kartę też mam i właśnie chce rezygnować więc czuje,że też będzie fajnie!! Chce się przenieść do innego banku, bo ten to totalna masakra!!
siostra Pracownika Citi banku / 87.205.151.* / 2010-09-05 21:54
Citi Handlowy łamie prawo pracy. Ludzie pracuja takm po 14 godzin na dobę bez dodatkowego wynagrodzenia jak chińczycy. Stąd też chińska jakość....
Amulecik / 178.73.49.* / 2011-01-17 23:06
Po 14 godzin dziennie pracuje w tym banku i nie wiem gdzie pracuje siostra lub brak ale albo mamy płacone za nadgodziny albo odbieramy nadgodziny? Cóż może rodzeństwo gdzieś dodatkowo dorabia i w taki sposób się tłumaczy.
9kolo9 / 88.156.44.* / 2011-01-15 22:47
wiekszych bzdur nie czytalem w zyciu
Amulecik / 178.73.49.* / 2011-01-17 23:07
popieram 9kolo9
parov / 95.40.229.* / 2011-08-16 00:01
Pani Amulecik jaka lojalna pracownica! Brak mi słów. Zobaczymy jak Panią zwolnią z pracy czy będą też tak lojalni wobec Pani!
cesiek / 94.254.137.* / 2010-05-20 23:53
jeżeli ktoś chce zrezygnować z karty kredytowej jakiegokolwiek banku to musi ten fakt zgłosić, a okres wypowiedzenia umowy to standardowo 30 dni, w tym czasie banki podejmują działania retencyjne w celu podtrzymania Klienta. Wystarczy w tym czasie okazać się stanowczością i odpowiadać jak do ściany nie chcę karty, nie chcę karty, nie chcę karty i już po sprawie. Rezygnowałem z karty citi, millennium i bylo podobnie. Znajomy pracujący w branży bakowej podpowiedział mi inne rozwiązanie: wystarczy udać się z pismem informującym o zamiarze likwidacji karty do najbliższego oddziału, dać do przesłania najlepiej jakiemuś kierownikowi( z potwierdzeniem na kopii otrzymano dnia,...podpis kierownika) a do koperty wsadzić przeciętą kartę. jak centrum obsługi dostanie przeciętą kartę to nie będą ratować bo nie ma czego..
do początku nowsze
1 2
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy

Karta kredytowa - najlepsza oferta: