Na skróty
Forum Forum nieruchomościBudowaprosze o pomoc czy za 150 tys wybuduje dom

prosze o pomoc czy za 150 tys wybuduje dom

skomentuj
Nikefor / 89.229.244.* / 2008-09-01 15:43
Witam mam równiez pytanko chce postawic dom taki około 100m w okolicach Grudziadza woj
kujawsko-pomorskie.Czy kwota 150 tys bedzie wystarczajaca chodzi mi o stan zamkniety
Wyświetlaj:
vero / 89.171.10.* / 2011-10-21 09:56
bez wylewek, same mury i dach, dechy w oknach - dasz rade
gitarzysta32 / 94.65.238.* / 2011-10-17 13:20
Jeżeli komuś brakuje pieniędzy m to wybudujemy z tych co macie , a za naszą pomoc spłacisz w ratach .I tak cie wyniesie tanio.
gitarzysta32 / 94.65.218.* / 2011-10-14 20:37
Gdyby ludzie wpłacali co miesiąc domy budowano by szybko dużo i tanio wg potrzeb i wg lat odbiorców.
Nie potrzebujecie domy o jednym czasie.
Wpłaty dają pracę w w każdej ilości miejsc.
Ale to mój temat i nikt nie poprowadzi tego bez szkolenia przez nas.
gitarzysta32 / 94.65.218.* / 2011-10-14 18:00
W związku z tym że idą czasy bardzo ciężkie z powodu złego prowadzenia państw i ich gospodarek ,całe społeczeństwo ,bo budownictwo to podstawa państwa .
Podstawa budownictwa w Polsce to budownictwo dla dzieci z Polskich rodzin , to 1 punkt państwa które dba o przyszłość rodzin i przyszłość dzieci , w dorastającym wieku.
Takiej bzdury politycznej nie widziałem w życiu żeby zabijać tych co przynoszą dochód i budują Polskę i Polskie społeczeństwo.
Kochani Polacy zamordują was wkrótce tymi kombinacjami politycznymi.
Każdy kto pomoże mi otworzyć program który opisałem na FACEBOOK , MAM TAM SWÓJ BLOG dla was.
Wybuduję dom wg możliwości waszej kasy.
Surowe stany wam wybuduję , a potem zyski z waszych domów zainwestuję w domy dla moich klientów , a potem podzielę się z wami zyskiem , kończąc wam te surowe stany domów wg mojej możliwości finansowej ,ale ile się da i tak do końca wam pomogę .Polonia Grecka cdn,zaraz wracam,,,
desfsfwesfaews / 31.175.205.* / 2011-08-19 14:23
Do niektórych takich jak gitarzysta i wielu innych co myślą podobnie.
Po 1 pieniądze niedają bogactwa tylko prace je daje. Oczywiście w obecnym systemie zabierają nam jakieś 70% tego co wypracójemy więc trudno godnie zyć. Wszystko zależy od nas tzn raz na 4 lata idziemy do urn i wybieramy świnie które mówią nam jak mamy zyć ja tym razem oddam głos za Korwinem a tylko dlatego ze Wyższy urząd górniczy trzyma łapę na cenach materiałów budowlanych chciałem otworzyć żwirownie i wiem jakie robią ludzią problemy chciałem sprzedawac na początku piasek następnie produkować cement i różne wyroby betonowe chciałem wejść z 30% ceną obecnych cen no ale WUG robi zaduże problemy dla maluczkich.
Do tego dochodzą inne podatki . Np za pracę muraży można by płacić 30% mniej bez obowiązkowych zusów i PD .
A teraz o kosztach budowy domu .
Sam właśnie zaczynam budowe jak wszystko pujdzie dobrze to za miesiąc zaczynam.
Banki liczą 2300 za m2 a firmy budujące 1900 do 2200 .
Robiąc swój kosztorys wychodzi mi 1300zł za m2
Wazny jest bardzo projekt u mnie to indywidualny wraz z adaptacją będzie kosztować 6000 ale tej kwoty nie wliczam tak samo jak działki za 170 tyś zł uzbrojonej oczywiście.
W projekcie warto pamjętać by bryła była prosta i zwarta oraz miała najtańszy dach z mozliwych . U mnie będzie płaski ale niezawsze tak można wtedy proponuję dwu spadowy.
Koszt fundamentów można powiedzieć że w prostej bryle będzie to ok 400 zł za każdy mb zakładając 1,2 m głebokości i ława szerokości 40 cm.
Sciany naziemne ja będę budował z BK na Piuro Wpust z klejem w komplecie cena bloczka to 7,5 zł z klejem i potrzeba ich 7 na m2 Muraże wołają ok 25 zł za m2 robocizny tak więc można powiedzieć że w 80 zł za m2 ścian się zmieścimy.
Stropy terivia jest na 2 miejscu z cen bo najtańszym jest żerań ale ciężko dostępnym to za strop terivię na gotowo ze zbrojeniem i betonem+ robocizna mozna przyjąć 150 zł za m2 za nadproża w oknach mozna założyć 22 zł za MB .
Okna mozna wycenić dopiero jak ma się projekt. Lub jak np sami zrobicie sobie projekt który go przerysóje uprawniony projektant i konstrukcje zrobi. Ja tak zrobiłem.
Na izolacje z elewacjami i robocizną mozna policzyć na spokojnie 70 zł za m2 zakładając 15 cm styropianu.
Do tego dochodzi komin jeden lub więcej i jaki system ogrzewania wybierasz ja dopłacam do izolacji jakieś 10 zł nierobie kominów i zakładam rekuperacje i własne gwc rurowe .
Koszt mojej zmiany do tradycyjnej a raczej różnica to ok 6000 zł . Na podłogę zamiast płytek można połozyć posadzkę żywiczną efekt zarąbisty a cena lepsza.
Scianki działowe z karton gipsu plus wełna wychodza drożej niż scianki z BK 8 cm
Tynki mozna przyjąć 23 zł za m2 z robocizną malowanie radzę wykonać samemu. Reszta podług np panele lepiej też wykonać samemu . Jak się ma znajomego elektryka tak jak w moim przypadku to oszczędności na instalacji moga wynieść 15 tyś zł .
Ja zamierzam wybudowac domek 1 litrowy za 250 tyś zł pod klucz . o powierzchni urzytkowej 168m2 plus garaż 37m2. Sądzę że dla chcacego nic trudnego. Na początku mój dom wychodził mi 440 tyś zł ale był skośny 4 spadowy dach marmur na podłodze oraz parkiet i wiele innych oraz wszystko miała wykonać firma twój dom twoje pieniądze. Proponuje wpisać kalkulacja aga i porównac jak może różnić się budowa domu. PZDR
gitarzysta32b / 94.65.218.* / 2011-10-14 20:58
Napisz do mnie na Facebook , mój e-mail,,,bogdan.szacon7@gmail.com
porozmawiamy o twoim domu,
zrobiłeś ten dom ciekawy jestem.
My często budujemy za dniówkę ,to dla budującego taniej.
Nie można z mkw, bo za mało zarabiacie.Większość zarabia dniówki , a szefowie chcą za dużo zarobić.
Dlatego wprowadzamy i dniówki.A dom 1o m2 budujemy w jeden dzień , a jak dach robimy na ziemi to z dachem jeden dzień .To daje o wiele tańsze rozwiązania.Napisz chętnie cię poznam.Bogdan jestem na facebook.
slaw72 / 77.253.206.* / 2011-08-20 22:25
Ja chce wybudować dom parterowy ok. 70m2. Zastanawiam sie czy 150 tys. starczy w sysstemie gospodarczym budujac nawet 3 lata.
gitarzysta32bb / 94.65.218.* / 2011-10-14 21:01
W czym mógłbym ci pomóc.
asasas / 80.48.73.* / 2011-10-04 17:21
starczy jeśli materiały kupisz teraz.
asd12344 / 31.175.205.* / 2011-08-19 14:22
Do niektórych takich jak gitarzysta i wielu innych co myślą podobnie.
Po 1 pieniądze niedają bogactwa tylko prace je daje. Oczywiście w obecnym systemie zabierają nam jakieś 70% tego co wypracójemy więc trudno godnie zyć. Wszystko zależy od nas tzn raz na 4 lata idziemy do urn i wybieramy świnie które mówią nam jak mamy zyć ja tym razem oddam głos za Korwinem a tylko dlatego ze Wyższy urząd górniczy trzyma łapę na cenach materiałów budowlanych chciałem otworzyć żwirownie i wiem jakie robią ludzią problemy chciałem sprzedawac na początku piasek następnie produkować cement i różne wyroby betonowe chciałem wejść z 30% ceną obecnych cen no ale WUG robi zaduże problemy dla maluczkich.
Do tego dochodzą inne podatki . Np za pracę muraży można by płacić 30% mniej bez obowiązkowych zusów i PD .
A teraz o kosztach budowy domu .
Sam właśnie zaczynam budowe jak wszystko pujdzie dobrze to za miesiąc zaczynam.
Banki liczą 2300 za m2 a firmy budujące 1900 do 2200 .
Robiąc swój kosztorys wychodzi mi 1300zł za m2
Wazny jest bardzo projekt u mnie to indywidualny wraz z adaptacją będzie kosztować 6000 ale tej kwoty nie wliczam tak samo jak działki za 170 tyś zł uzbrojonej oczywiście.
W projekcie warto pamjętać by bryła była prosta i zwarta oraz miała najtańszy dach z mozliwych . U mnie będzie płaski ale niezawsze tak można wtedy proponuję dwu spadowy.
Koszt fundamentów można powiedzieć że w prostej bryle będzie to ok 400 zł za każdy mb zakładając 1,2 m głebokości i ława szerokości 40 cm.
Sciany naziemne ja będę budował z BK na Piuro Wpust z klejem w komplecie cena bloczka to 7,5 zł z klejem i potrzeba ich 7 na m2 Muraże wołają ok 25 zł za m2 robocizny tak więc można powiedzieć że w 80 zł za m2 ścian się zmieścimy.
Stropy terivia jest na 2 miejscu z cen bo najtańszym jest żerań ale ciężko dostępnym to za strop terivię na gotowo ze zbrojeniem i betonem+ robocizna mozna przyjąć 150 zł za m2 za nadproża w oknach mozna założyć 22 zł za MB .
Okna mozna wycenić dopiero jak ma się projekt. Lub jak np sami zrobicie sobie projekt który go przerysóje uprawniony projektant i konstrukcje zrobi. Ja tak zrobiłem.
Na izolacje z elewacjami i robocizną mozna policzyć na spokojnie 70 zł za m2 zakładając 15 cm styropianu.
Do tego dochodzi komin jeden lub więcej i jaki system ogrzewania wybierasz ja dopłacam do izolacji jakieś 10 zł nierobie kominów i zakładam rekuperacje i własne gwc rurowe .
Koszt mojej zmiany do tradycyjnej a raczej różnica to ok 6000 zł . Na podłogę zamiast płytek można połozyć posadzkę żywiczną efekt zarąbisty a cena lepsza.
Scianki działowe z karton gipsu plus wełna wychodza drożej niż scianki z BK 8 cm
Tynki mozna przyjąć 23 zł za m2 z robocizną malowanie radzę wykonać samemu. Reszta podług np panele lepiej też wykonać samemu . Jak się ma znajomego elektryka tak jak w moim przypadku to oszczędności na instalacji moga wynieść 15 tyś zł .
Ja zamierzam wybudowac domek 1 litrowy za 250 tyś zł pod klucz . o powierzchni urzytkowej 168m2 plus garaż 37m2. Sądzę że dla chcacego nic trudnego. Na początku mój dom wychodził mi 440 tyś zł ale był skośny 4 spadowy dach marmur na podłodze oraz parkiet i wiele innych oraz wszystko miała wykonać firma twój dom twoje pieniądze. Proponuje wpisać kalkulacja aga i porównac jak może różnić się budowa domu. PZDR
AdamSkotnicki / 83.22.167.* / 2011-05-23 21:02
Nie wiem jak wy, ale ja ze spometu wybudowałem MAX 3 za 186 tys. zł (77 metrów na dole i 44 na górze) i był to stan deweloperski. Wykończenie w średnim stanie 60 tys. I mieszkam.
tomasz555 / 212.129.77.* / 2011-04-22 13:49
to ja mam lepsze pytanko czy wybuduje dom 100m za 80tys , ale budujac go sam z ojcem,stan surowy zamkniety,????
Man22 / 83.14.228.* / 2011-10-20 13:14
Człowieku. Nawet nie zaczynaj z taką kasą. Chyba że spodziewasz się w niedługim czasie dopływu gotówki.
Koszt, jaki przewidujesz powiększ spokojnie o 50%.
(przekopiuj sobie ten wpis i przeczytaj go po roku od rozpoczęcia budowy0.
Pozdrawiam :-)
asasas / 80.48.73.* / 2011-10-04 17:23
Nie ale próbuj jeśli Ci się uda to zapraszam do wybudowania mnie takiego domku za troszkę więcej ;P
Marcel54 / 78.154.65.* / 2011-02-24 00:26
Tak poważnie ale w Egipcie piekny klimatyzowany dom lub apartament Marcel 54 www.wszystkoopodrozach-marcel.blogspot.com
rob136 / 83.26.70.* / 2011-02-17 14:03
oczywiście to zależy od materiały i wkładu własnego zależy czy chcesz mieć piwnicę bo to dość drogo wychodzi ale da się to zrobić zapraszam na mój blog na ten temat Pozdrawiam
http://remontpezebudowawystroj.blogspot.com/
eroll / 2010-12-30 17:44
Witam chcę postawic dom do 100m2 w skawinie koło krakowa w jakiej kwocie najmniej sie zmieszcz interesuje mnie dom budowany technologią tradycyjna jakie koszta do przygotowania i jakie koszta budowy takiego domu czy ktos ma jakis pomocny projekt lub pomysł prosze o rady i odp czy jest to realne ????
Marcus 811 / 83.29.77.* / 2011-01-22 22:40
Znajomy w 2008roku wybudowal domek 10m na 8,5m,z piwnicami i uzytkowym poddaszem.Stan surowy otwarty kosztowal go 100tys zl,w wiekszosci wszytko robil sam wlasnymi silami(ojciec i brat oraz sasiad.)_domek z najtanszych materialow,Zwykly pustak 30 plus styropian.By wejsc tylko na parter wydal 60tys zl i szalu nie ma.tak jak najzwyklej byle by tylko wejsc.Dzialke juz mial.Zalezalo mu na tym by szybko wejsc i sie udalo z tym ze nic specjalnego nie ma.Kazdy buduje na co go stac i jak sie czuje na silach by kredyt wziasc.
maksym73 / 2011-01-16 12:43
bialystok dom w rododendronach 100m2 pow. uzytkowej/ sciany z prothermu,dach blachodachówka,stolarka okienna/drzwiowa ,elewacja,tynki wewnetrzne cementowo-wapienne,elektyka-całośc ok.130tys pln. cena obejmuje wyszystko od zlozenia wniosku o pozwolenie na budowe(projekt,adaptacja projektu,zaklad energetyczny itp.)
budowa rozpoczeta w 2009r
Swieca1984 / 2011-03-23 15:14
Witam, również jestem z Białegostoku i poszukuję firmy, która zbudowałaby mi dom w stanie surowym zamkniętym w rozsądnej cenie. Czy może mi Pan przesłać na maila namiary na jakąś firmę godną polecenia. pozdrawiam
GARGAMEL131 / 2011-03-10 22:35
Dobry wieczor jestem nowa. Jestem w trakcie przygotowania sie do budowy domu.
Jezeli nie sprawiloby to Panu klopotu prosze o namiary na firme, ktora budowala Pana dom. Rewelacyjna cena!!! Dziekuje. Serdecznie pozdrawiam. Sylwia
kamienny / 83.24.95.* / 2010-12-29 02:57
wszystko zalezy od ceny materialow i pracy ekipy, ale wiadomo ze nie jest to porywajaca kwota, zawsze mozesz wziac kredyt, dobrze jest skorzystac np z ebrokera zeby wybrac tani i sprawdzony.
sapis265 / 2010-12-29 11:05
Mój znajomy który prowadzi firmę budowlaną, powiedział mi że teraz jest najlepszy moment na budowę domu bo ceny materiałów są bardzo tanie i lepszej ceny już chyba nie będzie, no ale wiadomo i tak zawsze warto poszukać okazji bo firmy walczą o klienta więc można trochę pokombinować, oczywiście w tym pomoże porównywarka cenowa
mgr Dariusz Krawiec / 89.74.173.* / 2010-12-09 22:59
Są szanse na wykonanie budynku do 100m2 za 150000 zł + niewiele więcej, pod pewnymi warunkami. Jakimi?, powstaje pytanie oczywiste-odpowiedź-poradzić się oraz spełnić dodatkowe warunki. Pozdrawiam, rozpiszę kosztorys ale muszę zobaczyć plany.Sam buduję tanio i mam doświadczenie w racjonalizacji wydatków i odpowiedniej jakości materiałów dla polskich warunków atmosferycznych, by później nie było kłopotów eksploatacyjnych.Proszę skontaktować się na mojego e-mail.
Rafag / 83.30.136.* / 2010-12-02 23:39
Jest końcówka roku 2010 i ciekawy jestem czy Ci się udało? Myślę że 150 tyś to trochę mało za stan zamknięty ale..... W następnym roku (2011) planuję budowę domu. Myślę że uzbieram ok. 200 tyś. Resztę niestety będę musiał wziąć z banku. Ale mój znajomy właśnie się wprowadził (13 miesięcy budowy) biorąc 320 tyś kredytu. Ma fajny domek (prosty ale funkcjonalny-140 m, i bajeranckie wyposażenie), umeblowany, z drogą dojazdową (też z kredytu) i nic, kompletnie nic!!!! nie zrobił samemu. Nawet kontakty i lampy montowała firma. Dlatego liczę że może w 300000 też się zmieszczę ze wszystkim. PS Dodajcie otuchy!
Zgrabna Jola / 78.131.204.* / 2011-04-04 23:36
Twój znajomy i Ty to istne nieroby i tyle.
ajaks09 / 91.150.223.* / 2010-12-13 11:58
Na pewno budowa domu jest bardziej opłacalna niż zakup mieszkania. Składa się na to wiele czynników, ale dużo zależy od firmy budowlanej, której zlecisz wykonanie. Ceny są różne, znam firmę budowlaną która bierze 2 tys. za m2 w stanie deweloperskim
roxi9187 / 46.113.21.* / 2010-11-11 21:36
niestety ale ci nie starczy ponieważ ja sama budowałam i wydałam już w stanie zamkniętym 298tys. przykro mi! :(
do początku nowsze
1 2 3 4
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy