tu lub tu
/ 85.222.8.* / 2011-12-27 13:09
boze widzisz i nie grzmisz co ty czlowiekowi proponujesz, jeden z dwoch najgorszych bankow w tym kraju? Drugi to te drugie pekao lol
Wez kolego nie sluchaj bzdur - lokata nocna na aliorze moze zostac przez Ciebie ustawiona na 0% i masz wtedy do dyspozycji cala kwote przez 24h. Jesli nie ustawisz jej w ten sposob to powiedzmy 50% s5rodkow (nie pamietam ile) od 23:59 do tej 6 rano, czyli wtedy kiedy zazyczaj ich nie uzyjesz jest uzywana prze bank przez co zablokowana dla Ciebie, rano wraca wszystko na konto i jest dostepne wszystko. Bank w nocy obraca pieniedzmi, a w dzien jakis tam procent w skali roku zostaje Ci zwrocony - czyli konto "zarabia" jakies tam grosze jak kazde prawie inne konto w innych bankach.
Karte masz platna w Aliorze - jesli to Twoje konto glowne (sa jakies 3 warunki do wyboru) czyli sysematycznie pracodawca wplaca ci kase nawet moze to byc 100 pln miesiecznie wtedy, LUB sam wplacasz kase ale musi to byc min. 2000 pln w ciagu misiaca i tego trzeciego warunku nie pamietam, wtedy placisz za karte 5zl, jesli nie spelniasz zadnego z 3 warun ków (jednego) bedzie to 9 pln. Duzo moim zdanem, ale masz w tym wszystkir bankomaty i wiekszosc operacji za free na swoje konto w oddzialach, gdzie zazwyczaj nie ma kolejek jak w pekało (po 2 h czekania czasami w Warszawie, takie 30-40 min to masz jak w banku:D).
Jak chcesz miec koniecznie szystkie bankomaty i spelnisz jeden z tych warunkow to zaloz konto w alior, za wszystkie bankomaty w mbank tez zaplacisz 5zl za karte a nie masz fizycznych oddzialow.
Jak wystarczy Ci Euronet bierz mbank za free ale wszystko robisz przez net.
W Alior dodatkowo jak to konto bedzie kontem glownym masz assistance za free do samochodu, do domu i cos tam jeszcze, sprawdzone - dziala.
Ja mam konto w Citibanku ktory mi zwraca 10% za bilety, w Alior, ktore widzi pensje tylko 1-2 dni w miesiacu (darmowe assistance) i konto w mbank:)