Forum TechnologieEnergia i ekologia

Ekologiczne Rolnictwo –j jakie perspektywy rozwoju w Polsce?

Ekologiczne Rolnictwo –j jakie perspektywy rozwoju w Polsce?

freetime_poland / 2012-10-26 12:46
Ostatnimi czasy w Polsce, coraz modniejsza staje się eko produkcja w sektorze rolno-spożywczym. W sklepach coraz częściej na półkach pojawiają się produkty z etykietką EKO. Mimo że ich cena w większości wypadków jest wyższa od produktów z tradycyjnych upraw, znajdują także swoich zwolenników. Jakie są waszym zdaniem perspektywy rozwoju eko produkcji żywności w Polsce? Czy waszym zdaniem dokonując zakupów żywności dokonujemy tego w pełni świadomie, jak nasze wybory wpływają na gospodarkę, najbliższe otoczenie etc? Tematyka ta zostanie także poruszona podczas V Europejskiego Forum Gospodarczego więcej na lodzkie.pl
Czekam na wasze opinie…………….
Anonim366 / 95.175.9.* / 2012-10-26 14:23
I tutaj znów możemy podzielić nasze społeczeństwo na 2 grupy.

Osoby, które nie patrzą na skład danego produktu, a tylko i wyłącznie na jego cenę oraz aktualną promocję w hipermarkecie.

oraz na osoby, które świadomie wybierają dane produkty, pod względem ich składu.

Jasne że nie zawsze jest czas na to aby dokładnie wczytywać się z czego zrobiony jest dany produkt, ale jak tylko widzę, że w danym artykule nie występuje E-....,
a dodatkowo ma on znaczek EKO, to od razu go biorę :)

Najnowsze wpisy