Jak oceniacie raport BoE? Funt odbije korekcyjnie czy południe jest niezagrożone?
greenstar
/ 2009-08-18 17:44
/
Pogromca jeleni
rogacz.....na cablu poziom 1.6579...to 20 dma...........jak bedzię dalej trudno ocenic........kursy gpb i euro podąząja za gielda w NY....ale też do pewnej godziny.............pozniej kursy chodzą jak chcą.....................wlaśnie się tak czaje na tym cablu...............i czekam:))
No właśnie ten NY mnie drażni. Niestety trafiło po raz kolejny na moment, ze jak wszyscy myslą że będzie spadać to znaczy że urośnie... :(
Maks_
/ 2009-08-18 21:30
/
Tysiącznik na forum
Niestety trafiło po raz kolejny na moment, ze jak wszyscy
myslą że będzie spadać to znaczy że urośnie... :(
ciut nie masz racji... dzisiejsze umocnienie jest korektą... cel średnioterminowy to 1,58 (znany jest już od dość dawna)... trochę cierpliwości a się doczekamy
Pozdrawiam
greenstar
/ 2009-08-18 17:05
/
Pogromca jeleni
na cablu jesteśmy na poziomie 1.6521.........po przekroczeniu poziomu 1.6430 bylo to jasne następnym przystankiem jest poziom 1.6550 choc poziom 1.6522 to 61.8% Fibo i na tym etapie tez moze skonczyć się korekta
no tak, 61,8% fibo, ale cosik to wszystko jedzie w góre pomimo złych danych... Zwykła podbitka, czy wybicie? Oswiecicie amatora?
No wszystko wskazuje ze powinno leciec na łeb, a jednak rośnie. Jakie dane przeoczyłem?
Maks_
/ 2009-08-18 16:55
/
Tysiącznik na forum
Jakie dane przeoczyłem?
Podają dane z zysków firm - na tych danych zyskują GBP i EUR... cel pozostał taki sam :-)
Pozdrawiam
Czyli 1,58? Bo przecież 1,66 już był ;-)))))
1.6528........1.66,,,,,,,,,1.666
na GBP/USD na ta chwile od 1.6450-60 ustawił bym sie na L
S/L 1.64 ...........target 1.666
No i jednak odbił. Teraz pytanie pozostaje otwarte czy da rade dolecieć do tych 1.666 ;)
Maks_
/ 2009-08-12 14:39
/
Tysiącznik na forum
na GBP/USD na ta chwile od 1.6450-60 ustawił bym sie na L
S/L 1.64 ...........target 1.666
chyba jednak nie... przynajmniej nie ma żadnych przesłanek makro ekonomicznych przemawiających za tym ruchem... na rynku pracy w UK bardzo nieciekawie... zobaczymy co przyniesie posiedzenie FOMC, jeśli ogłoszą rychły koniec QE tym samym uznajemy zakończenie korekty i zmierzamy na krosach USD na południe...
Pozdrawiam
jeśli ogłoszą rychły koniec QE tym samym uznajemy zakończenie korekty
jedno z drugim ma niewiele wspolnego
Maks_
/ 2009-08-12 15:25
/
Tysiącznik na forum
jedno z drugim ma niewiele wspolnego
nie ma, ale rynek zareaguje wyprzedażą Euro...
Pozdrawiam
przebicie i zamkniecie ponizej 1.3750 bedzie wiarygodnym sygnalem zakonczenia, do poziomu 1.3750 babka wrozy na dwoje
Też mi sie tak wydaje, ale mam wątpliwosci... Cos nie moze sie bujnąć ani w jedna a ni w drugą... Chyba na razie zostane z boku...
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.