Forum W wolnym czasieImprezy

MAKRO Centrum HoReCa i OSSKIC: Akcja Konkurs Kulinarny

MAKRO Centrum HoReCa i OSSKIC: Akcja Konkurs Kulinarny

MAKRO Cash & Carry / 188.33.62.* / 2009-10-09 14:34
I Edycja konkursu „Zgotuj Sobie Sukces”

Trwa pierwsza edycja prestiżowego konkursu „Zgotuj Sobie Sukces” skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych organizowanego przez MAKRO Centrum HoReCa i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Zwycięzcy konkursu zasilą szeregi Młodzieżowej Reprezentacji OSSKiC, organizacji reprezentującej Polskę na arenie międzynarodowej.

Konkurs rozpoczął się z początkiem września br. Finały odbędą się 15 i 16 października w Centrum HoReCa usytuowanym w MAKRO Centrum Rozwoju Firm. Przedmiotem konkurencji będą potrawy ze świeżych ryb. W jury zasiądą Kurt Scheller - Honorowy Prezes OSSKIC, Stefan Lanz - Conseille Culinaire Chaine des Rotisseurs (Szwajcaria), Tony Jackson - Secretary General Culinary Competition Committee World Association of Cooks Societies (WACS, Szkocja), Endre Gabrielsen - F&B Consultant Gastronomisk Institutt Culinary Institute of Norway (Norwegia) oraz Piotr Adamczewski - krytyk kulinarny, autor książek kucharskich i dziennikarz tygodnika „Polityka”.
Prezes Zarządu MAKRO Polska Uwe Hoelzer: Organizacja konkursu wpisuje się w światową strategię MAKRO Cash & Carry. Zaangażowanie w imprezę, która ma charakter międzynarodowy, przekłada się bezpośrednio na biznes. Jesteśmy liderem rynku hurtowego, ze szczególnym naciskiem na nasze nowe rozwiązanie – światowej klasy łańcuch dostaw, który pozwala oferować naszym klientom świeże ryby i owoce morza przez siedem dni w tygodniu. Dlatego odbiorcami konkursu są uczniowie szkół gastronomicznych – nasi przyszli potencjalni klienci, a tematem zmagań kulinarnych wybrano potrawy z ryb.
MAKRO stworzyło pierwszy tak prestiżowy projekt kulinarny w Polsce. Konkurs oparty jest na międzynarodowych zasadach obowiązujących członków organizacji World Association of Chefs, która wraz ze swoim polskim oddziałem będzie czuwała nad prawidłowością przebiegu konkursu „Zgotuj Sobie Sukces”. Został on w całości przygotowany przez zespół zarządzający MAKRO Centrum Rozwoju Firm; największej w kraju instytucji szkolącej profesjonalistów obsługujących przedstawicieli sektora gastronomiczno-hotelarskiego i handlowego.
Menedżer MAKRO Centrum HoReCa Grzegorz Kazubski: MAKRO Centrum HoReCa to najnowocześniejsze centrum szkoleniowe w Polsce. Obsługujemy 50% rynku szkoleń dla profesjonalistów z sektora HoReCa. Zdecydowaliśmy się na organizację konkursu według zasad międzynarodowych, ponieważ brakowało do tej pory w Polsce imprezy o tak prestiżowym charakterze. Kolejne edycje konkursu, planowane na następne lata, będą wyłaniać przyszłe sławy polskiej kuchni i pełnić rolę platformy środowiskowej dla znamienitych i dopiero zaczynających karierę szefów kuchni.
Dla potrzeb komunikacji stworzono stronę www.zgotujsobiesukces.pl.

Najnowsze wpisy