Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

GUS: Ubój trzody chlewnej wzrósł o 4,7% r/r, produkcja drobiu o 7,5% w 2017 r.

0
Podziel się:

Wolumen produktów uboju trzody chlewnej wzrósł o 4,7% r/r do 1,27 mln ton w 2017 r., wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego (GUS).

GUS: Ubój trzody chlewnej wzrósł o 4,7% r/r, produkcja drobiu o 7,5% w 2017 r.

W 2017 r. produkcja mięsa drobiowego wzrosła o 7,5% r/r do 2,69 mln ton.

Wolumen produktów uboju bydła i cieląt wzrósł w tym czasie o 11% r/r i wyniósł 203 tys. ton.

Produkcja wędlin zwiększyła się w 2017 r. o 0,3% r/r do 831 tys. ton.

W samym grudniu ub.r. ubój trzody chlewnej sięgnął 113 tys. ton (+4,9% r/r, -0,4% m/m), produkcja mięsa drobiowego - 217 tys. ton (+5,1% r/r, -8,7% m/m), ubój bydła i cieląt - 15,5 tys. ton (+5,5% r/r, -6,4% m/m), a produkcja wędlin - 61,8 tys. ton (-9,6% r/r, -7,4% m/m), podał także GUS.

giełda
wiadomości
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
ISBnews
KOMENTARZE
(0)