Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|
aktualizacja

Kontrolerzy ruszyli nad morze. Sprawdzą restauracje i hotele

- Co roku inspekcja handlowa przeprowadzała dodatkowe kontrole w nadmorskich kurortach - mówi w programie "Money. To się liczy" Tomasz Chróstny, prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Jak jednak dodał, od 1 lipca kompetencje w tej sprawie przejęła Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Dotyczą one jednak przede wszystkim jakości żywności. - Jeśli chodzi o działalność UOKiK, to kontrole również prowadzimy - zapewniał Chróstny. Kontrole mogą dotyczyć np. tego, czy cena jest prawidłowo podana albo czy waga ryby zgadza się z tą nabitą na paragonie. Prezes UOKiK podkreślał jednocześnie, że w minionych latach nieprawidłowości w tym zakresie było bardzo wiele. - Występowały w około co trzeciej potrawie serwowanej w restauracji lub barze - mówił gość programu "Money. To się liczy".

118
Podziel się:
KOMENTARZE
(118)
staszek
4 lata temu
Najbardziej oszukują restauratorzy z Krakowa a turyści mlaskają za to ze szczęścia.Miasto zaszczurzone,zanieczyszczone odchodami i uryną. Ceny z kosmosu.Biedota ruszyła do Krakowa dla ratowania restauracji.
AdaM
4 lata temu
A kary powinny być bezwzględne i bardzo wysokie a nie mandat 500 zł raz w sezonie
dan
4 lata temu
Oszustwo nie polega na wolnej cenie, ale na podawanie nieprawdziwych danych związnych z wagomiarem oraz jakością.
kolo. gos. wi...
4 lata temu
Haracze , zaiks , daniny - zabawa Remizie
Cccc
4 lata temu
Komuna, PiS to Komuna.
...
Następna strona