Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
oprac. WZ
|

Koronawirus w fabryce wędlin. "Produkcja bez zakłóceń"

13
Podziel się:

W zakładzie wędliniarskim Tarczyński w miejscowości Ujeździec Mały pod Trzebnicą wykryto ognisko koronawirusa. Zakażone są trzy osoby. Pracowników wysłano na badania.

Koronawirus w fabryce wędlin. "Produkcja bez zakłóceń"
Koronawirus. (Politechnika Wrocławska)

O wykryciu ogniska koronawirusa poinformowała "Gazeta Wrocławska". Trzy zakażone osoby odizolowano od reszty pracowników.

"Wszyscy pracownicy, którzy mieli kontakt z zakażonymi, zostali posłani na badania. Dla pozostałych pracowników - w szczególności tych, którzy mieli kontakt z osobami z pierwszej grupy - organizowany jest punkt poboru wymazów na terenie fabryki. Oczywiście poinformowano trzebnicki sanepid" - informuje prezes firmy Jacek Tarczyński w oświadczeniu przesłanym "Gazecie Wrocławskiej".

Mimo wykrycia zakażeń, produkcji nie przerwano. Jak czytamy w oświadczeniu firmy, produkcja przebiega bez zakłóceń.

Zobacz także: Rolnicy a sklepy. "Najwięcej marży zostaje w supermarketach"

Firma zapewnia, że od początku pandemii regularnie dezynfekowane są biurka i urządzenia wykorzystywane do pracy. Po wykryciu zakażeń wprowadzono więcej obostrzeń w przemieszczaniu się na terenie zakładu.

To kolejny przypadek wykrycia ogniska koronawirusa w przetwórni mięsa. Na początku sierpnia potwierdzono zakażenie u 233 pracowników zakładów drobiowych w Mikstacie.

Kilka dni później koronawirus został wykryty w zakładach uboju i rozbioru wołowiny w wielkopolskim Liskowie. W sumie 37 pracowników miało pozytywny wynik testów na COVID19.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(13)
Olek77733
4 lata temu
No to znaczy ,że Firma jest źle zarządzana .Skoro to bez znaczenia taka ilość pracowników . Toż niedudolne kierownictwo zatrudnia ponad stan niepotrzebnie powodując koszty a co za tym idzie ceny . Nnie kupię niz z tej Firmy bo płacę za nieudolność właściciela
BERLINER
4 lata temu
DZISJAJ - Starsi pamiętają - KIEŁBASA Krakowska, Zwyczajna, Parówki, Kabanosy końskie, Myśliwska - Dzisiaj ta sama nazwa a w każdym rejonie Kraju inny smak - Jak tu w Niemczech parówki w puszkach, słoikach zalane wodą wędzoną - Pies, kot tego nie chce jeść
BERLINER
4 lata temu
DZISJAJ - Starsi pamiętają - KIEŁBASA Krakowska, Zwyczajna, Parówki, Kabanosy końskie, Myśliwska - Dzisiaj ta sama nazwa a w każdym rejonie Kraju inny smak - Jak tu w Niemczech parówki w puszkach, słoikach zalane wodą wędzoną - Pies, kot tego nie chce jeść
Klient.
4 lata temu
Dziennikarze chcą chyba mieć proces o zniesławienie. Artykuł o Tarczyńskim, a zdjęcie dotyczy innej firmy. Nieładnie....
Leodewink
4 lata temu
Może zamiast chemię trzeba było zastosować system ciągłej dezynfekcji zabijający w czasie rzeczywistym wirusy,bakterie,grzyby czy patogeny?Stosowany szeroko w zakładach mięsnych w Rosji,zapewniający dodatkowo lepszą kondycję załogi,czyste powietrze i bezpieczeństwo...