oprac.
KRO

KPO. Jarosław Kaczyński zagłosował za poprawką PSL. Jest stanowisko PiS

W trakcie głosowania nad ratyfikacją Funduszu Odbudowy jedną z poprawek Koalicji Polskiej - PSL poparł, ku zaskoczeniu wszystkich, Jarosław Kaczyński. Wicemarszałek Sejmu Ryszard Terlecki wytłumaczył tę decyzję prezesa partii.

KPO. Jarosław Kaczyński zagłosował za poprawką PSL. Jest stanowisko PiS
Fundusz Odbudowy. Prezes Jarosław Kaczyński zaskakująco poparł poprawkę PSL. (PAP, PAP/Rafał Guz)
bEgAsbOt

Poprawka klubu parlamentarnego Koalicja Polska - PSL, UED, Konserwatyści dotyczyła wpisania do projektu ustawy preambuły. Pomysł jej wpisania tłumaczył z mównicy sejmowej szef Ludowców Władysław Kosiniak-Kamysz.

- Zgłaszamy poprawkę wprowadzającą preambułę do ustawy mówiącą o sprawiedliwym i transparentnym podziale środków uwzględniającym interes wszystkich Polaków. Kto za tym nie zagłosuje, ten chce coś zachachmęcić - stwierdził Kosiniak-Kamysz.

Z 230 obecnych podczas obrad posłów Prawa i Sprawiedliwości 229 było przeciwnych tej poprawce. Poparł ją wyłącznie Jarosław Kaczyński. Skąd taka decyzja?

bEgAsbOv