Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Lodziarnie walczą o nowych klientów, ci otwierają się na nowe, bardzo nietypowe smaki. - Od 5 lat obserwujemy w lodziarniach z okienek tendencję do lodów naturalnych, rzemieślniczych. To trwa, ten rynek nie słabnie, rozwija się, to jest na razie top mody. Świderki, które królowały od 10 lat, trochę zeszły na dalszy plan. W Polsce przez półtora sezonu popularne były lody z węgla kokosowego, który jest całkowicie naturalny, barwiły język, były czarne. Teraz bardzo popularne są kolorowe wafelki - powiedział w programie "Money. To się liczy" Radosław Charubin, właściciel marki LodyBonano. - Polacy lubią próbować, nie boją się dziwnych smaków typu pomarańcza z musztardą, którą uwielbiam. Często wprowadzamy dziwne smaki jak burak czy truskawka z pietruszką. Robiliśmy próby śledzia w śmietanie z cebulką, ale jest to jeszcze za bardzo kontrowersyjne. Pracujemy nad tym smakiem dalej - dodał.

6
Podziel się:
KOMENTARZE
(6)
halina50
3 lata temu
Ohyda
Malgo
3 lata temu
A więc można jeszcze bardziej życie obrzydzić. Myślałam, że dno osiągnięto.
tom
3 lata temu
Czy to parada równości ?
Smakosz
3 lata temu
Popracujcie jeszcze nad zapachem. Lody o smaku śledzia i zapachu gnojowicy - to byłby HIT.
xxx
3 lata temu
lody o smaku śledzia? to brzmi jak coś na ochłodę dla kotów