Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Mateusz Ratajczak
Mateusz Ratajczak
|

Pascal Brodnicki mówi o niepokoju resturatorów. "Wiele osób dostanie po głowie"

- Wiem, że obecna sytuacja jest bardzo niepokojąca dla restauratorów. Nie mówię tylko o małych, ale i o dużych. Są restauracje, które płacą kilkadziesiąt tysięcy czynszu miesięcznie. Na pewno są zatem ludzie, którzy dostaną mocno po głowie. Wiele osób zobaczyło światło w tunelu, gdy goście wrócili do restauracji, mogli wtedy zarabiać i oddawać długi, ale teraz nie wiemy, jak długo potrwają obostrzenia - mówił w programie "Newsroom" Pascal Brodnicki, kucharz, dziennikarz kulinarny. Zwrócił uwagę, że restauratorzy są powiązani z innymi branżami, m.in. z hodowcami, dostawcami itd., którzy również odczują skutki zamknięcia gastronomii. - To będzie efekt domina - podkreślił.

KOMENTARZE
(5)
Megi
3 lata temu
Paskal to już jest po zawodach. Cały kraj jest wygaszany.
feliks
3 lata temu
duzo jest resteuracji w ktorych jedzenie bylo ochydne-----domowe obiady haha wszystko z mrozonych,puszek co jak co ale Gesler ma racje mozna jej nie lubiec ale jej zdanie---jak mozecie tak truc ludzi???????????
Grens
3 lata temu
W zeszłym roku, jeszcze przed pandemią, w restauracjach było coraz gorzej - coraz słabsze jakościowo produkty, udziwniony skład... A obiad dla dwóch osób w dobrej restauracji ponad 300 zł, a porcje jak dla kota... Znowu w innej, też porządnej, w sałatce gałązki WRZOSU i SZYPUŁKI truskawek... No, urwa jego mać, NIE. NIE NIE NIE NIE NIE. Lubię dobrze zjeść i stać mnie na to, ale jak tak, to mogę wpiepszać suchary z białym serem. Niech żrą te przysmaki teraz sami.
Anton
3 lata temu
i bardzo dobrze. pojawia sie nowi z nowymi pomyslami.
Dziesiąty wym...
3 lata temu
Nie zapomne zdzierstwa w wakacje. Nietety ksrma wraca. Restauracji może nie być. Teraz dzieci przynajmniej w domu zobaczą ja sie robi jedzenie z podstawowych produktów.