Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

- Być może nawet do 20 tys. restauracji w najbliższym czasie zakończy działalność – szacuje Sylwester Cacek, prezes zarządu spółki Sfinks Polska, który był gościem programu "Newsroom" WP. Uważa, że powrót gastronomii do stanu sprzed pandemii koronawirusa zajmie nawet półtora roku. - Powody, dla których klienci rzadziej będą jeść poza domem, będą różne: strach, nowe nawyki (np. zamawianie jedzenia na wynos), ale też brak pieniędzy na taką rozrywkę. Nawet lokale, które cieszą się zainteresowaniem gości, nie będą miały gwarancji przetrwania, bo na przykład nie uda im się wynegocjować niższego czynszu i po okresie zamknięcia nie będą w stanie się utrzymać - ocenia gość.

KOMENTARZE
(25)
Rob
4 lata temu
Pamiętacie wielką aferę w Poznaniu?
Tak
4 lata temu
Poco to chpdzic po restauracjach, w domu igotujesz to wiesz co jesz, jest wiecej za taniej, a lryzysjuz tylko 500km od nas
no niestety n...
4 lata temu
to lepiej w domu gotować smacznie i zdrowo
kaka
4 lata temu
Podzielam opinie na temat jakości,beznadzieja.
Stolica
4 lata temu
Niestety, taka będzie rzeczywistość, a to dlatego, że potencjalny klient zubożeje i nie będzie częstym gościem albo w ogóle, restauracje bez obrotów nie mają racji bytu.Tak będzie też z innymi sieciami gastronomicznymi.Już się zamykają.Prowadzący naiwne pytania zadają, jakby z księżyca nagle spadli.Nie trzeba się znać na ekonomii i biznesie żeby wiedzieć co znaczy w handlu słowo ,,obrót".Facet prawdę mówi.
...
Następna strona