Na skróty
Forum Forum nieruchomościRemontJaki styropian na zewnątrz do ocieplenia ?

Jaki styropian na zewnątrz do ocieplenia ?

skomentuj
235mada / 2010-01-10 08:41
Podobno juz nie stosuje do ocieplania domu na zewnątrz, styropian biały tylko srebrny. Ma
lepsze parametry izolacyjne.
Wyświetlaj:
MarjuszRajch / 79.190.210.* / 2012-02-28 15:21
Stosuje się, stosuje. Co najwyżej, coraz popularniejsza staje się wełna mineralna - choć ja osobiście uważam, że pyli i jest niezdrowa. Polecam ci zwykły styropian, najlepiej od znanego producenta typu KrasBud. Styropian ma najlepsze zdolności izolacyjne. Na www.hurtowniabudowlana24.pl masz w dobrych cenach...
dariusz.m / 94.75.90.* / 2012-01-30 10:38
nie wydaje mi się, żeby w ogóle zaprzestano ocieplać dom białym styropianem bo ma bardzo dobre właściwości izolacyjne, ja np ociepliłem podłogę , grafitowym styropianem termo platinum plus dach/podloga
adrianuss / 89.68.137.* / 2011-10-29 21:42
myślę,że istotne są paramtery widniejące na opakowaniu - które niestety czasami są odmienne od tego co jest w środku. Styropian to bardzo dobry materiał do ocieplenia, ale warto wiedzieć jak nie dać się oszukać. np wcześniej poszukać przydatnych informacji w sieci, w czasopismach budowlanych, sprawdzać, czy dany materiał ma rekomendacje instytutów np ITB, lepiej poświęcić troche czasu na przygotowanie niż wyrzucić pieniądze w błoto.
skomentuj
Reklama

Najnowsze wpisy