UWAGA !!! OSTRZEŻENIE!!!
Jeśli kupujesz auto ubezpieczone w allianz- przypilnuj natychmiastowego zerwania umowy - przekaż mailem i LISTEM POLECONYM kopię umowy kupna- sprzedaży, opłaconą składkę OC, dowód rej.
Wyobraźcie sobie, że kupiłem auto ubezpieczone w allianz na dwa dni przed koncem ubezpieczenia. - Natychmiast wysłałem odpowiednie dokumenty zrywająe umowę a nimi. Otrzymałem potwierdzenie od nich, że zaakceptowali zerwanie umowy. A dziś ?! A kuku Piersze wezwanie do zapłaty kwoty z datą wymagalności na 3 miesiące zanim postanowiłem kupić auto. W ręku mam wszystkie przelewy na OC przez poprzedniego właściciela. Nękają nas z nazdzieją, że " na odczepnego" zapłacę im te 2 czy 3 stówy. Nigdy! Ostrzegam Was przed Allianz uważajcie! gromadźcie dowody: drukujcie maile, nagrywajcie rozmowy, trzymajcie potwierdzenia listów poleconych, najlepiej wysyłajcie do nich pisma " za potwierdzeniem odbioru" Ostrzegam- mają ludzi do wykorzystywania i zastraszania słabszych, lub starszych albo niezamożnych ( gdzie nie ma na prawnika). Pozdrawiam i pamiętajcie Rzecznik Ubezpieczonych może pomóc ale musi mieć mocne "papiery" na ubezpieczalnię. A te "papiery" zbieramy My.