Na skróty
Forum Forum finansoweBankiUwaga na Bank BPH i 30 rat 0% w Media Markt

Uwaga na Bank BPH i 30 rat 0% w Media Markt

skomentuj
alpha2 / 83.12.56.* / 2010-04-24 09:08
Kupilem sprzet w Media Markt za 1500 zl. Platnosc rozlozona na 30 rat po 50 zl, obslugiwana
przez Bank BPH. Bank realizuje to przez karte kredytowa (w moim przypadku z limitem 5500
zl), ktorej nie trzeba aktywowac i w ogole uzywac (tak jest w moim przypadku). Po 6
miesiacach terminowych splat dostalem pismo od banku z informacja o obnizeniu limitu karty
do 300 zl (!!!) bez podania zadnego powodu (moja sytuacja finansowa w tym czasie nie
zmienila sie). Nie ma to dla mnie zadnego znaczenia, bo nie korzystam z karty, interesuje
mnie tylko splacanie rat. Ale... Po 6 miesiacach mam do splacenia 24 rat, w sumie 1200 zl. W
zwiazku z obnizeniem limitu karty do 300 zl bank zada, by nastepna rata splacila cale
zadluzenie do 300 zl, czyli 1200 - 300 = 900 zl (!!!). Ocene i wnioski pozostawiam
Uzytkownikom forum.
Wyświetlaj:
oszukany klient / 79.188.213.* / 2012-04-24 19:11
A czy bank ma prawo podnieść spłatę kredytu o podatek VAT???? Myśleliśmy, że kredyt jest spłacony, chcieliśmy sprawę zamknąć, ale pani w banku powiedziała, że VAT zmienił się na 23% i w związku z tym przyślą ile ma być za to dopłaty! I jeszcze jedno, jakie oni dają potwierdzenie spłaty kredytu? W jakiej formie, żeby człowiek był pewny, że sprawa jest zamknięta?
bph / 89.68.117.* / 2012-04-18 22:39
najgorszy,złodziejski bank z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia.Cała sytuacja podobna do poprzedników:(
załamany / 194.169.236.* / 2012-02-06 12:51
Chciałbym złożyć skargę na działania podejmowane przez Bank BPH, jednocześnie, prosząc o pomoc. Przedstawię sprawę od początku: w dniu 21.04.2011r. zakupiłem w Media Mark w Gdańsku (laptopa z torbą) na 30 rat bez oprocentowania. Po jakimś czasie, przysłano mi kartę kredytową Banku BPH S.A. (uszczęśliwiając mnie na siłę). Korzystałem z karty kredytowej do dnia, kiedy mi skradziono dokumenty i zgłosiłem do banku ten fakt z prośba o zablokowanie jej. Mimo, że spłacałem na bieżąco rachunki przesyłane przez bank, podjąłem działania mające na celu uregulowanie zadłużenia związanego z korzystaniem z karty kredytowej (nie licząc spłaty raty za zakupiony laptop). I od tego momentu zaczął się problem. Wykonałem dwukrotnie telefon na infolię, prosząc o podanie mojego zadłużenia zaciągniętego z korzystaniem z karty. Zdziwiłem się bardzo, kiedy podano mi dwie różne kwoty. Aby uspokoić swój niepokój, zwróciłem się na piśmie do banku o podanie wszystkich operacji - zadłużenia jak i wpłat. Po dwukrotnym zwróceniu się, w końcu za drugim razem otrzymałem taki wykaz. Przelałem podaną kwotę, mając nadzieję, że sprawa karty kredytowej jest zamknięta. Okazało się, że nie. Na początku zakupu w Media Mark wyliczono mi raty w wysokości 85,67 zł i przez kilka miesięcy spłacałem, dzisiaj rata wzrosła do sumy 115,67 zł. – dlaczego? - nie wiem. A najlepsza jest odpowiedz banku, cytuję – „kredyt z użyciem karty kredytowej MasterCard jest kredytem odnawialnym, co oznacza, że nie ma możliwości określenia długości okresu kredytowania, czy wysokości miesięcznej raty kredytu, stąd też nie ma możliwości przesłania harmonogramu spłat ww. kredytu.
Czy ktoś, jest w stanie mi wytłumaczyć, o co tu chodzi? Czy spłata przeze mnie kwoty zaciągniętej przez korzystanie z karty kredytowej nie załatwia sprawy? Jaki odnawialny kredyt, czy do końca mojego żywota będzie mi się odnawiał kredyt?
Jest to skandal. Złapią klienta w swoją sieć i robią, co chcą. Czy jest ktoś w tym kraju, co rękę poda i wyciągnie człowieka z tej otchłani? Szukam pomocy i proszę o nią!!! Pozdrawiam
uglydrake / 164.127.189.* / 2012-02-28 21:34
Przeczytajcie moją historię - Niezwyczajny bohater
ja64 / 77.91.27.* / 2011-08-24 20:42
Jestem następnym oszukanym przez ten bank! Jest to złodziejski bank, radziłbym omijac go z daleka! Wysyłają monity listowe i telefoniczne, za które trzeba płacic i przekracza to spłatę kupionego sprzętu.
frugo83 / 83.20.195.* / 2011-08-17 19:12
to nie jest jedyny bank, który robi ludzi w @#$% problem polega na tym, że biorąc pod uwagę fakt że znacznej większości z nas nie stać na zakupy za gotówkę to banki będą wykorzystywały taką sytuację i będą nas dymały na każdym kroku. Zapraszam do czytania mojego bloga
e-konto.tk postaram się wkrótce poruszyć tam temat bankowych kredytów i tego jak sobie radzić z niektórymi rzeczami
Tomasz st / 83.30.229.* / 2011-06-01 00:53
szanowni Państwo Bank BPH promuje politykę jak oszukać legalnie swoich klientów i wyciągnąć z nich jak najwięcej pieniędzy. Bank BPH obsługuje sprzedaż ratalną marketu Saturn który oczywiście promuje hasło reklamowe "30 rat 0%" Jest to oczywiście nie zgodne z prawdą. By móc spłacać zakupiony towar w ratach musimy podpisać umowę z BPH na kartę kredytową której większość wcale nie chce i pewnie w ogóle z niej nie korzysta. Oczywiście przy tej okazji pojawiają się opłaty; roczna za kartę z której nie korzystamy - 45 zł, spóźnienie w spłacie chociażby o jeden dzień to 16 zł kary - no bo przecież monit telefoniczny kosztuje. Oczywiście wszelkie skargi czy reklamacje czy tez prośby o wyjaśnienie , tylko i wyłącznie korespondencją listowną. Taki to Ci bank przebiegły i łasy na pieniądze konsumenta. Reasumując Bank BPH kroi na lewo i prawo, w ogóle nie licząc się ze zdaniem klienta, ostatecznie dając do zrozumienia "Przecież podpisał Pan umowę"- Szanowni Państwo temu bankowi już dziękujemy
nesta_fan / 83.12.176.* / 2011-08-16 08:43
tak, to prawda
poszłam nawet do Media Markt nawtykać im za to ,a tam babeczka w płacz ,że ona też jest ofiarą tego głupiego banku...poza tym MM nie korzysta już z usług tego banku ...ale co się obłowili to ich
gizmunio / 194.156.44.* / 2011-08-07 13:46
Niestety myli się Pan bardzo od trzech lat kupuję w saturnie na raty i ani razu nie zdazyło mi się być oszukaną zawsze mam prawdziwe 0% bez wmuszania we mnie ubezpieczenia i innych kiczy. Wystarczy posłuchać i zrozumieć co do na mówią wtedy nie ma przykrych niespodzianek po podpisaniu umowy którą gwarantuję swoją głową nie przeczytał Pan na miejscu
Oszukany klient / 188.146.92.* / 2011-07-17 10:41
W maju 2010roku wziąłem kilka urządzeń na raty 0% za kwotę 4800 zł na 10rat.Spłaciłem raty pod koniec marca i wysłałem do BPH informację o rezygnacji z karty wraz z przeciętą kartą. Bank wysłał mi pismo,że nie mogę odstąpić od umowy, mimo faktu odesłania karty.W lipcu naliczyli opłatę roczną 45zł i na siłę próbują ze mnie zrobić klienta.Bank BPH to jest jakiś terrorysta. Ostatni raz wpakowałem się w takiej "gówno".Ostrzegam wszystkich !!!
alpha2 / 62.61.38.* / 2011-02-02 08:31
Sprawa sie wyjasnila. Po kilku telefonach do banku z rezultatem "kliencie placz i plac" trafilem na Pania, ktora przyznala, ze to pomylka banku. W moim przypadku limit karty powinien byc zminiejszony do sumy pozostalych rat - 1200 zl.
jaaaaaa / 193.19.140.* / 2011-01-30 11:19
ja mialm opcje z tym bankiem, ze podobno gdzies w umowie jest zapisane ze mam termmian od - do płacenia raty, np. od 22 do 29 kazdego miesiaca, i jak zaplace przed 22 to naliczaja mi kare 50pln bo ta splata idzie na koniec kredytu, a nie splaca biezacy kredyt.... smiech i zenada.....
evika / 46.113.94.* / 2010-12-09 09:03
No to nieźle. Teściowa wzięła tak kredyt. Mało tego. Obiecali jej, ż ejak przyjdzie karta, to na niej ma jeszcze 2500 na zakup innych towarów. Gdy chciałą skorzystać, to się okazało, że kredyt jest potrącony z tej karty i dostępnych środków ma jeszcze 500 zł!!! Wygląda na to, że oszukują klientów przy udzielaniu kredytu. Nie wiem co za politykę wprowadzili, ale od połączenia bank BPH hmmm jakiego tu słowa użyć ... może "dziadzieje". To bardzo nieprofesjonalne i zajeżdża lichwiarstwem.
bbbbbbbbbbbbbbbb / 83.15.86.* / 2011-07-13 19:38
gdyby słuchała to by wiedziała żenada
konstancja4 / 2011-07-02 13:53
A może po prostu wystarczy nauczyć się słuchać ze zrozumieniem...
Drupa / 195.187.79.* / 2010-09-14 14:59
oceniaj banki:

http://ocena-banku.blogspot.com
batt21 / 2010-05-26 14:38
Próbowałeś uzyskać jakieś wyjaśnienia od banku? Może to "kara za nie aktywowanie karty a co za tym idzie brak opłat za używanie ciekawe podejście do klienta.Bank nie może bez wyraznej przyczyny zmienić warunków umowy kredytowej
Gość 30 / 87.105.35.* / 2010-05-25 13:49
Ten bank BPH jest do DUPY!!!! Wykorzystywacze calkowite nie warto w nim nic brac bo tylko poniesiecie straty sam mam przyklad na samym sobie....
Igor Pogorzelski / 83.24.214.* / 2010-12-23 18:53
zgadzam się z przedmówcą to jest złodziejski bank, który zdobywa klientów metodą podstępu. Brałem kredyt 0% w Lucas Banku i nie stosowali tej podstępnej metody. Po prostu spłacam co miesiąc kwotę określoną w umowie i tak powinno być. Uwaga na BPH oszukują, też padłem ofiarą tego banku
YatZeck / 85.222.90.* / 2010-12-24 11:25
a ja mam taką samą sytuację w GE/BPH. Wszystko jest w porządku - spłacam tylko zerowe ratki i korzystam ze sprzętu.
seidel / 77.223.193.* / 2011-08-29 12:57
Płacę raty czasem wcześniej czasem troszkę później i w sumie jest OK
...może dlatego ze mam tam jeszcze konto osobiste, ale teraz przy zakupach przemyślę zmianę na inny bank np.Lukas o którym słyszałem ostatnio lepsze opinie.
Abu-Dabu / 81.219.178.* / 2011-10-05 12:45
Ja również jestem klientką tego banku. O tym jak jesteśmy traktowani to pisać nie muszę, wystarczy przeczytać posty powyżej. Miałam to samo. Ja dodam dobry przykład: rozliczenie miesiąca od 22.07 do 21.08 wysłane do mnie listem zwykłym (data nadrukowana na kopercie) 07.09 z terminem płatności 14.09 List był u mnie 14.09 w skrzynce. Zapłacić w terminie się nie dało i oczywiście 16zł za przypomnienie o zapłacie. Żenada. Teraz jestem na etapie rozdzielenia z tym bankiem. Byle pozbyć się tej przeklętej karty!!
skomentuj
Reklama
Wymieniasz walutę? Wymieniaj taniej!

Najnowsze wpisy