Na skróty
Forum Forum pracyPraca za granicąwww.good-job.pl czy ktoś miał coś doczynienia

www.good-job.pl czy ktoś miał coś doczynienia

skomentuj
luk234 / 89.76.9.* / 2010-02-09 20:18
Mam pytanie czy ktoś korzystał może z www.good-job.pl jakies przestrogi opinie?
Wyświetlaj:
użytkownik 1223 / 188.47.103.* / 2012-02-09 17:15
witam. Dzisiaj dzwoniła pani z biura żebym jechał do pracy do Niemiec na kurczaki czy może ktoś napisać coś więcej o tej pracy?
uczestnik / 46.112.170.* / 2012-01-30 12:37
Witam . Miałem do czynienia z GOOD JOB i ngdy więcej bo to przekręty a szczególnie chodzi o prace w Niemczech przy załadunku i rozładunku kurczaków 8.50 brutto a tak naprawdę to jest praca przy taśmie produkcyjnej na akord i nikogo nie obchodzi ze nie dajesz rady operować nożem przyjechałeś do tej pracy jako fachowiec oni tak twierdzą po za tym jestem z pierwszej grupy gdzie miałem mieć dopłaty za dojazd a okazało się ze to ja musiałem płacić chociaż w umowie co innego osobiście nie polecam tej firmy i niech mi nikt nie pisze ze jest opieka koordynatora bo to chyba TAKIE GŁUPOTY PANIE Z GOOD JOBA sobie dopisują.Na koniec mała przestroga teraz to ja na zimne dmucham po współpracy z Biurem pośrednictwa pracy GOOD JOB pozdrawiam wszystkich którzy w dobry sposób wypowiadają się w/w Firmie
Ramona44 / 87.101.74.* / 2012-02-08 11:22
Witam firma przygotowuje wyjazd profesjonalnie-test językowy itd.a kobieta która was testuje sama nie bardzo zna język tylko czyta pytania z kartki. Praca przy kurczakach to tragedia mieszka się jak w oborze,grzyb na ścianach jedna kuchnia na dwudziestu facetów,80km do pracy masakra.Wynagrodzenie zgarnia pośrednik,a tobie dają na rękę 4,5e i na miesiąc wychodzi 800.To porażające a praca jest bardzo ciężka.
gloriavictis / 83.8.37.* / 2011-10-07 08:26
witam firma gj to sam nie wiem który pośrednik pośrednika firmy tempoteam,który jest pośrednikiem tempoteam holenderskiego. jak juz bedziesz na miejscu ich rola ,czyli zarobienie na tobie,dobiegła końca i cie olewają.czekałem na nr sofi 5tygodni,choc miał by po dwóch.w goodjob zmieniali zdanie.Kazdemu inna ściema.cena za domki którą pobierają to równowartosc wynajecia mieszkania.jesli ktos jedzie na krótko to mozna sie przemęczyc
ktoś2344`421 / 91.145.134.* / 2011-01-05 22:19
miałam do czynienia z tą firmą, tak zwracają koszt za bilet ale tylko w jedną stronę!! w ogó,e współpraca z tą agencją jest beznadziejna.. niczego nie można się konkretnie dowiedzieć, a jak już zajedziesz na miejsce to mają Cie w dupie.. ja akurat pracowałam w Bristolu dla firmy zajmącej się sprzedażą kosmetyków z morza martwego, pracuje sie po 12 godzin... dom w ktorym mieszkałam był dość przyzwoity ale słyszałam że inne są w okropnym stanie.. wszystko jest w porządku prócz tego jeśli się nie wyrobi normy takiej jaką firma oczekuje wykąpią Cie dając 2 dniowe wypowiedzenia albo i nawet mniej, i mają w dupie co później z Tobą będzie, poprostu przychodzi szef i mówi "od jutra nie pracujesz spakuj się masz się wyprowadzić" koniec rozmowy, obiecują też za zwrot za bilet do Anglii lecz później się okazuje że wcale tych pięniędzy nie zwrócą, zrobią to tylko jeśli im się pogrozi że do sądu się ich pozwie albo pójdzie do medii z tym, ponieważ prawo nakazuje danie 2tygodniowego wypowiedzenia a nie 2 dniowego...
mina / 92.55.248.* / 2010-11-08 22:39
Córka wyjechała do Anglii z tej agencji...na początku wszystko ok...odebranie z lotniska,mieszkanie...ale warunki pracy wcale nie takie jak obiecywali...nie podpisała umowy i miała do wyboru wracać do kraju lub szukac innej pracy...
funia123 / 178.36.103.* / 2010-09-27 11:44
witam!
ja mam jechać jutro do Wawy na rozmowę, może ktoś się odezwać jak wygląda sytuacja po rozmowie? Bo nikt jeszcze nie napisał jak to wszystko jest jak juz się wyjedzie...proszę o odp
anonimanonimanonim / 91.192.90.* / 2010-09-15 11:13
agencja super jak ktoś chce jechać pracować 6 dni w tygodniu niewiadomo po ile godzin to polecam i te mieszkania w kupie hmmm. istne sceny z Londyńczyków

Moja rada nie trać czasu na wyjazd do tej pseudo agencji poszukaj innej oferty
Koiu / 109.243.145.* / 2010-08-28 13:10
zobacz tu:

http://bardzo-dobra-praca.blogspot.com/
etyczne nie / 83.8.136.* / 2010-09-09 18:47
założyć blog? nie problem :)
Gosia 15 / 188.146.40.* / 2010-08-03 14:50
Hej,
Przeczytalam tu wiele sprzecznych opinii więc teraz pora na moją :-)
Ja od czerwca pracuje w Londynie. Wszystko jest legalne i faktycznie we wszystkim pomagają. Jest umowa i wszystko zgodnie z prawem. Na początku nie jest lekko – na pewno nie jest to praca dla nieśmiałych. Jeśli natomiast lubisz pracę z ludźmi i naprawdę chcesz pracować jest to na pewno fajna okazja dla ludzi bez super doświadczenia. Dają ci szansę, a to już coś. Sprzedaje kosmetyki –są dni lepsze i gorsze jak w sprzedaży, ale im dłużej tu jestem tym jest mi łatwiej. Sa tu osoby którym naprawdę idzie super i trzaskają niezłą kaskę. Poza tym pracujesz z ludźmi z różnych krajów. Niektórzy są super, inni są złośliwi-jak to w życiu. Ale jest to pozytywne doświadczenie, które uczy samodzielności . Poza tym bez dwóch zdań Wielka Brytania jest super :-)
Midrasz / 78.131.217.* / 2010-08-19 12:53
Witam serdecznie,
Postanowiłem sam sprawdzić good- job. I co? Wszystko jak najbardziej profesjonalnie. Jest wstępna rozmowa rekrutacyjna. Potem jest spotkanie na żywo w Warszawie, z osobą zajmującą się rekrutacją. Jest zwrot do 50 zł kosztów - fakturę Vat wystawia PKP, bo to PKP jest sprzedającym usługę. Potem jest rozmowa przez skype z bezpośrednim przełożonym. Nikt w Warszawie nie obiecywał złotych gór i nie mówił, że będzie łatwo i lekka. Z resztą sprzedaż to trudny kawałek chleba, ale potrafi też być nieźle dochodowy (wiem , bo na sprzedaży zęby zjadłem).
Jest wynagrodzenie podstawowe i prowizyjne. Mam nadzieję, że mi się uda:)
Na drugi raz warto się zastanowić nim wpisze się bzdury
rmrm / 178.73.49.* / 2010-09-20 20:42
Podstawa vs prowizja? Myślę, że są różne systemy. Nawet u tego samego pracodawcy. „My, na zabawkach” mamy podstawa+prowizja. Jeżeli chcemy, po pierwszym miesiąuc, możemy zrezygnować z podstawy na rzecz większej prowizji. Nie musimy - TO NASZ WYBÓR!. „Oni, na lokówkach” mają gwarantowaną podstawę i kiedy przebijają ją prowizją, to mają prowizję. To tak generalnie. Plus odbiór z lotniska, fajne mieszkania, etc. Sama praca, jak zawsze, bywają dni lepsze i bywają gorsze.Ale najważniejsze, że jest więcej tych lepszych ;)
english spoken / 83.8.136.* / 2010-09-09 18:44
a kto pisał ,że łatwo i kto pisał, że przychodzi (przyjeżdża się ) dla zabawy.... problem pojawia się w opisywanym przygotowaniu do tej pracy...podstawa jest, ale lepiej jak bardzo szybko się przejdzie na system prowizyjny - tak działa...
Good-Job.pl / 188.146.55.* / 2010-07-27 16:28
Witamy,

Firma Good-Job.pl z sukcesami prowadzi rekrutację na stanowiska sprzedażowe do wielu miast na terenie Wielkiej Brytanii oraz Irlandii.
Wkrótce planujemy również otwarcie nowych lokalizacji w Hiszpanii, Australii, Kanadzie oraz Singapurze!
Już od kilku miesięcy nasi Kandydaci dobrze sobie radzą u zagranicznych pracodawców. Ich opinie możecie przeczytać na naszej stronie:

http://www.good-job.pl/index.php/pl/referencje-ktore-mamy.html

Od lipca możecie nas znaleźć w nowej siedzibie, tuż koło Dworca Centralnego w Warszawie.
Nasz nowy adres to:
Budynek Lumen, Złote Tarasy
Złota 59
00-120 Warszawa
6 p.( Inoffice)

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony oraz do kontaktu:
www.good-job.pl
ramia / 86.16.102.* / 2010-07-27 16:25
Agencja jest wyłącznie odpowiedzialna za dokładność przekazywania informacji w trakcie procedury rekrutacji wskazanej w § 3 powyżej i za organizację spotkań tam opisanych. Zakres odpowiedzialności Agencji jest zgodny z ogólnymi regułami odpowiedzialności odszkodowawczej ustanowionymi w kodeksie cywilnym. Agencja nie jest odpowiedzialna za jakiekolwiek działania lub zaniechania Zleceniodawcy, zarówno przed jak i po chwili nawiązania współpracy przez Zleceniodawcę z Kandydatem a także w wypadku nienawiązania współpracy pomiędzy tymi podmiotami. Agencja nie odpowiada również za treść stosunku, jaki zostanie nawiązany pomiędzy Zleceniodawcą a Kandydatem.
Kandydat jest odpowiedzialny w przypadku niezastosowania się do ustaleń poczynionych w toku procedury rekrutacyjnej opisanej w § 3 powyżej.
RAKI27 / 86.16.102.* / 2010-07-27 16:28
jednym słowem umywają ręce jakby coś się działo, równie dobrze można przyjechać do UKa w Polsce umówić się na rozmowę i okres próbny z pracodawcą (na to samo wyjdzie) - w czym oni pośredniczą w tłumaczeniu z ang na pol i hebrajski , czy co ?
Ralf67 / 86.16.102.* / 2010-07-14 09:27
Jak ktoś szuka przygód, tylko proszę nie zapomnieć o: pieniądzach na minimum 4 tygodnie ; własnej inicjatywie twórczej dotyczącej metod sprzedaży ; określonych umiejętnościach nie mówienia prawdy (kolegom też), i o tym, że inni też oszukiwać umieją (bywają i mistrzowie - nie dotyczy wszystkich) - jak ktoś tego nie potrafi to bardzo szybko będzie musiał się tego nauczyć :) ; zaproponują bardzo szybko tylko system prowizyjny bez podstawy ; własnych umiejętnościach komunikacyjnych w j.ang i załatwieniu osobistym zalegalizowania pobytu
Ralf67 / 86.16.102.* / 2010-07-14 09:34
poza tym, mówienie innych o doświadczeniu w pracy nie zawsze jest tym co przedstawiają ... czasami po prostu są aktorami ze spalonego teatru , (no, ale o mijaniu się z prawdą nawet przez współpracowników już było napisane)
23anul / 212.244.123.* / 2010-06-21 08:32
Kasiulunia 24 też wybieram się na rozmowę i chciałabym wiedzieć o co tam pytają, czy rozmowa przeprowadzana jest w języku polskim czy po angielsku?
kasiulunia24 / 83.11.63.* / 2010-06-16 14:01
Ja byłam na rozmowie dość nie dawno . Bardzo podobało mie się profesjonalne podejście Pani z która rozmawiałam. Po przeczytaniu opini na taj byłam załamana . Ale jeśli chodzi o "małą" salke to dla mnie lepiej nie krepowałam się .Jeśli chodzi o zwrot za dojazd dostałam w ten sam dzień za okazaniem faktury. A pan który wystawil komentarz że nie może wysatwic faktury przeziec to pkp lub pks ją wysatwia. Czekam teraz na telefon i mam nadzieje że mi sie uda. nie czytajcie tych bzdur warto jechac i samemu sie przekonac. Nikt na rozmowie nie ubarwia ze będzie kolorowo w pierwszych dniach .Dla mnie pozytyw. jeśli sie uda wystawie komentarz.
miliunia / 83.22.223.* / 2010-06-07 14:58
Witam ja mam jechac na rozmowę w ten czwartek,i jak może ktoś cos powiedziec jak wie jak było w pracy??????pozdrawiam
do początku nowsze
1 2
skomentuj

Najnowsze wpisy