- Inaczej trawimy ten al dente, a inaczej rozgotowany. Kaloryczność zależy też od użytych sosów - tłumaczy Zbigniew Dybał, właściciel firmy Czanieckie Makarony.
W powodzi z 1997 roku stracili wszystko, ale przetrwali.
Pomysł krojenia warzyw w spiralne wzory narodził się 100 lat temu w Anglii. Dziś zarabiają na nim Polacy.
Polacy nie mają pojęcia o ekologii - uważa Larysa Dysput Goławska, która produkuje kremy i balsamy do twarzy i ciała.
- Przez zalew podróbek luksusowe marki tracą na prestiżu - mówi Rafał Bauer.
Naczynia z Dolnego Śląska najlepiej sprzedają się za granicą.
Wdrażanie podwyżek, choć trudne, jest jedną z nielicznych możliwości zwiększenia zysków w firmie.
Przedsiębiorcy uważają, że rządy Tadeusza Mazowieckiego i Jana Krzysztofa Bieleckiego były do tej pory najlepsze dla gospodarki.
Filip Mastalerz produkuje meble, fonatnny i rzeźby ogrodowe.
Wizerunek marki należy zmieniać, gdy jest ona u szczytu popularności - uważa Mirosław Godlewski, prezes firmy.