kurcze mineło juz ponad 2miesiace czasu od kiedy złożylem zeznanie podatkowe i dalej nie dostałem żadnych pieniędzy. Czy to normlane takie opoznienia w wypłata należnego mi podatku?
AdaZ1987
/ 89.77.195.* / 2014-09-16 13:32
Ja się rozliczałam na początku kwietnia. Już jest połowa września i pieniędzy dalej nie ma. Powinny dojść w max 3 miesiące, a tu minęło 5 miesięcy i dalej nic.
markusowo
/ 89.79.2.* / 2013-12-05 14:07
czy pracując na umowie o prace i dorabiając sobie na własnej działalności na karcie podatkowej czy będzie mi przysługiwał zwrot podatku?
Z PIT wg. skali- z etatu - tak, o ile skorzysta się z jakichś ulg podatkowych albo wykaże wyższe KUP pracownicze (dojazdy do pracy kom. zbiorową na podstawie biletów okresowych imiennych) niż KUP zryczałtowane uwzględnione przez pracodawcę przy comiesięcznych zaliczkach PIT
spokojjnie teraz us sie nie spieszy , skoro ty sie nie spieszyels ze zlozeniem zeznania podatkowego to i on nie musi sie spieszyc zeby zrpobic ci przelew pieneidzy tobie naleznych bo jak te pieniadze sa na konice uS to generuja inne pieniadze :) i tak w kolko
Ja rozliczyłem się na początku marca i po dwóch tygodniach dostałem zwrot podatku... wiec nei wiem czemu tak długo jeszcze musisz czekać na ten zwrto!!
bo to wszystko zalezy od urzedników oraz jaka metoda sie rozliczalas czy osobiscie czy przez internet, nikt tego nei wie tak naprawde ile jest norma czekania na zwrot podatku
Czekaj cieprliwie Urząd Skarbowy na pewno w końcu wyśle Ci zaległy zwrot podatku!! Tylko teraz dużo ludzi wysłąło zeznaniepdoatkowe wiec trochę poczekasz!!
dlatego ja sie zawsze rozliczam na poczatku roku w styczniu i najczesceij po 2 tygiodniach mam juz zwrot podatku :) nie musze czekac potem tak dlugo a pozatym mam to odrazu z glowy i nie martwie sie czy zdaze czy nie :)
spokojnie termin to chyba 3 miesiace, ostatnio wiele ludzi sie rozliczalo i moze dlatego tak to dlugo trwa, napewno predzej czy pozniej go dostaniesz :) chyba ze mailes jakies dlugi zwiazane z urzedem skarbnowym np. mandat to sobie pobiora z tego zwrotu :)