Tak trzymać Panie Redaktorze! Wściekle Pana atkujacym gnomom o mentalności homosovieticus śpieszę wyjaśnić, że postkomunista to potomek przodowników z najważniejszej niegdyś klasy robotnioczo-chłopskiej (przed wojną zwanej lumenproletariatem), która uzyskując niczym niezasłużony awans społeczny zastąpiła dorżniętych przez powojennych komunistów, a więc także Millera, Kwaśniewskiegi i klan Cimoszewiczów (jaki ojciec taki syn) prawdziwych patriotów, którzy niezawahali sie oddać życia za ojczyznę w powstaniach i wojnach. Wystarczy powiedzieć, że dwa tygodnie temu bohaterem mediów była pożal się boże, w dzieciństwie pasająca krowy "księzniczka" z Krakowskiego Przedmieścia, co to rzekomo walcząc o los biednych i skrzywdzonych, wystąpiła publicznie mając na ręku zegarek za 140 000 zł, a prawie pominięto wspomnienie o lwowskich orlętach, a więc dzieciach, które uciekały z domu, aby walczyć o ojczyznę! Widocznie takich dożyliśmy czasów, ze byle parobas wywodzący się z pegieerów, co to dostał się na studia z awansu społecznego, albo dzięki punktom za tzw. "pochodzenie", ma czelność podpisywać się komentując Pański artykuł, jako "polityk". A ja odpowiem mu słowami mojego dziadka, prostego przed wojną rzemieślnika, że komunista to taki człowiek, któremu pluja w oczy, a on udaje, że deszcz pada. Jeżeli ten "komentator" nie rozumiekto to jest w Polsce "postkomunista", to taki z niego polityk, jak z koziej dupy trąba! Niech wię się Pan nie zraża Panie Redaktorze, bo najwyższa już pora, aby zacząć głosić tylko prawdę, bo jak nauczał nas JP2 - "szukajcie prawdy, bo jak ja poznacie, to prawda was wyzwoli". Swoją drogą, pozwolę sobie podzielić sie z Panem Redaktorem pewną (własną) hipotezą. Otóż uważam, że w IPN działa agentura postkomunistyczna i esbecka, która z pełną premedytacją usiłuje, przy sprzyjającym jej chórze "politycznie poprawnych autorytetów" z zatrudniającej agentów (np. Maleszka) gazety wyborczej. Dlatego niech Pan nie ulega presji politycznie poprawnych pedofilii i pederastów z Brukseli i ich kolesi - polskich postkomunistów i zajmie się tym tematem. Szacunek dla Pana Redaktora.