Forum Polityka, aktualnościKraj

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Wyświetlaj:
nona / 37.128.78.* / 2015-12-07 17:06
Unikajmy mięsa, a szczególnie drobiu.
lpdi9731 / 83.10.22.* / 2015-12-07 17:01
nie od dziś wiadomo że kury kurczaki są faszerowane antybiotykami na fermach to jest jak choroba szalonych krów
almi / 86.63.86.* / 2015-12-07 16:58
jak byliście u lekarza i dawał wam antybiotyk to robił może wam wymaz i antybiotykogram na co są wrażliwe bakterie? Lekarze wala antybiotyki w ciemno i to tez jest przyczyna oporności bakterii u ludzi.
jermako / 84.92.101.* / 2015-12-07 17:04
Nie wala w ciemno tylko wykorzystuja swoja wiedze i doswiadczenie aby z duzym prawdopodobienstwem trafic z antybiotykiem w konkretne bakterie.Antybiogram po pierwsze zbyt duzo kosztuje a po drugie trzeba byloby czekac na jego wyniki.
antoni880 / 86.63.86.* / 2015-12-07 17:09
ta wiedza dostają w łapę od firmy farmaceutycznej mój zawsze zapisuje Biseptol. Jak nie działa to następny itd.
dsx / 83.30.123.* / 2015-12-07 16:57
Producenci mięsa wymyślili i dbają o mit "zdrowej polskiej żywności" - Sokołów, Morliny i inne truciciele.
kuqi21 / 83.12.219.* / 2015-12-07 16:55
Pracuję na fermie kurczaków. Antybiotyki podaje się bardzo rzadko, w wyjątkowych przypadkach, kurczaki rosną tak szybko, ponieważ dostają bardzo dobrą jakościowo paszę, oraz witaminy, czasem zdarzy się taki "rzut", że kurczaki rosną bez żadnej dodatkowej chemii. Z drugiej strony kontrole weterynaryjne to fikcja, lekarz często nie widzi na oczy kurczaków, którym wystawia świadectwo zdrowia
KIER09 / 83.25.198.* / 2015-12-07 16:54
niestety nie jest zagrożeniem ludzkości CO2 ale CHEMIA używana w rolnictwie i przetwórstwie rolno spożywczym normy które przyjęła POLSKA bezkrytycznie z UNI tylko dlatego aby zachodnie koncerny mogły zafunkcjonować w POLSCE i truć tak jak u siebie ilość chemii w rolnictwie Holenderskim Niemieckim jest niewyobrażalna a my podążamy w tym złym kierunku firmy chemiczne i farmaceutyczne TRYMAJA W ŁAPACH cała UNIE i niech nikogo nie dziwi że UNIA z tym SYFEM nie walczy BO JEST w ten proceder umoczona bierze za to OGROMNĄ KASĘ tzn URZĘDNICY UNIJNI
markkol1 / 95.90.225.* / 2015-12-07 16:49
Ale "odkycie Ameryki" na calym swiecie szprycuje sie drob i zwierzeta hodowlane. maja szybko rosnosc i tyle. na hak i do sklepu.
jerzyjj / 2015-12-07 16:46
OCZYWIŚCIE,ŻE SA.TEN SYF NADAJE SIĘ TYLKO NA ŚMIETNIK.
KUP KURĘ NA RYNKU OD ROLNIKA I TEGO KURAKA W SKLEPIE,
PORÓWNAJ !!!
trzodziarz / 46.238.249.* / 2015-12-07 18:32
jestem rolnikiem i moje kury antybiotyk widzialy raz a raczej kokcydiostatyk przez 15 lat 15 szt dla siebie, koszt kurnika dla nich 15 tys zl ale swinek to sie nie da bez antybiotyku, tyle chorob nawlekli z zachodu ze glowa boli
maszczyk01 / 159.147.5.* / 2015-12-07 16:45
tak to prawda wszystko mięso jest faszerowane antybiotykami, karmi się zwierzyne chemią ,gdzie kury pogubiły pierze i od czego ,,niech wyjaśnią oszuści,a trzoda chlewna czym jest karmiona ,może oszuści powiecie że naturalną paszą tak, a krowy czym są szprycowane ,,żeby więcej wyciągnąć od nich mleka raczej chemi jeszcze naj czystrze mięso jest KONINA, a reszta to trująca chemia,
C@#12%yt / 94.254.198.* / 2015-12-07 16:44
To jest problem i to poważny bo dotyczy wszystkich ludzi i ich zdrowia oraz możliwości leczenia. Czy zauważyliście że lekarze już dawno alarmują że stosowane przez nich antybiotyki przestają działać na chorych ? Ludzki organizm i bakterie "przyzwyczaiły" się i mutują w formy odporne na znane nam antybiotyki. Drobiarze niech nie ściemniają. W drobiarstwie antybiotyki nie są stosowane tylko w razie choroby a są stosowane w mieszankach pokarmowych profilaktycznie, Stąd człowiek zjadający drób ma ich nadmierną ilość a kiedy jest chory leki nie działają. Spójrzcie na spis zawartości na workach paszy dla kurcząt lub kur. A jeśli nie ma w paszy to hodowcy sami dodają do paszy a rynek antybiotykami kwitnie.
ja cię lobbuję:)) / 159.205.143.* / 2015-12-07 16:33
Mam rozumieć,że zakaz hodowli podwórkowej to Lobby zalobbowało?
obywa / 78.88.180.* / 2015-12-07 15:02
nie dawno pisaliście ze najzdrowsze
ZK590 / 178.43.159.* / 2015-12-07 14:39
mięso w sklepie jest ciężkie jak błoto,jak długo leżakuje w wodzie ?
kotfilemon401 / 80.238.123.* / 2015-12-07 14:37
Ptasia grypa byłą ostrzeżeniem w łopatkę. Powstała na terenie Azji, gdzie produkcja mięsa drobiowego znajduje się poza kontrolą, a chów przemysłowy jest na większą skalę niż np. w Polsce. Mięso drobiu hodowlanego już dawno nie jest zdrową żywnością. Stosunek białka do tłuszczy jest zbyt mały. Wartość odżywcza nie rekompensuje już powodów dla których spożywamy ten typ mięsa. Podobnie ma się sprawa z np. z łososiem. Jego kolor to efekt podawania chemii. W niewoli mięso jest szare. Śmieszne są zakazy sprzedaży drożdżówek w gimnazjach, bo głównym powodem otyłości jest właśnie przemysłowa hodowla mięsa. Ale o tym sza...
bohdan654 / 31.61.141.* / 2015-12-07 14:37
Najlepsze w tym jest to, że chińskich naszpikowanych do bólu czym się da nikt nie bada. Być może zbadano chiński drób a podano że to z polskiej fermy.................

Najnowsze wpisy