rotux
/ 2008-02-07 00:55
/
Uznany Gracz Giełdowy
Ten facet z tvn, którego miałem na myśli to:
Wojciech Łuczak, ekspert militarny, wydawca miesięcznika "Raport. Wojsko, Technika, Obronność"
http://www.tvn24.pl/-1,1537908,wiadomosc.html
nie wiem czy jest tajny czy jawny, nie interesuje mnie to i nie jest to ważne. mówię o
pośmiewisku jakie w związku z tym z polski w służbach na świecie po raz kolejny zrobili
Zdążyłeś wziąć dziś na warsztat Kaczyńskiego, Macierewicza, Waltz i Wassermana.
Niestety nie zechciałeś jednak odnieść się do MERITUM czyli kwestii tajności programu. A to podstawa całych naszych przydługich dzisiejszych rozważań. Podstawa.
Na zakończenie piszesz wprost, że... nie wiesz, czy tajny, czy nie tajny. I nie interesuje Cię to nawet. Ahaa..
Mam nadzieję, że rozumiesz, co wynika z takiego sprawy postawienia?
Otóż wynika, że:
- nie wiesz, czy ten nius dziś przez Ciebie zapodanyW sławnej prezentacji prokuratora Jerzego Engelkinga, wykorzystano podarowany naszym służbom tajny program komputerowy do śledzenia terrorystów - dowiedziało się Radio Zet. Sprawa wywołała skandal w międzynarodowym środowisku służb specjalnych. Przedstawiciele ambasad dwóch sojuszniczych krajów interweniowali w tej sprawie u naszych władz (...)
W ten sposób Polska pokazała całemu światu po pierwsze, że Polska dysponuje tym programem, po drugie efekty jego pracy. To dla służb, które nie dysponują takim programem było świetnym instruktażem - stąd interwencje dwóch ambasadorów. Nasze służby straciły twarz
jest faktem, czy "faktem medialnym." Czyli i następującą po powyższym Twoim cytacie opinię bravo kaczyńscy! po trupach do celu wyraziłeś na podstawie czegoś, czego, jak sam stwierdziłeś, nie wiesz.
- według Ciebie to Zetka i gazeta kłamią? - tego też nie wiesz.
- w tej sytuacji bagatelizujesz całe zdarzenie, twierdząc (fantazjuję) że program można sobie z ostatniego CHIP'a skopiować, albo jako gratis do big'maca dostać w MC i o co ta awantura w ogóle. A dla mnie kompromitowali polskę i zrobili z niej pośmiewisko. - i te wywody na podstawie niewiedzy, czy program jest tajny, czy nie jest tajny.
-ważne że wyszło - jeśli program nie jest taki tajny, co co takiego "wyszło"?
-mówię o pośmiewisku jakie w związku z tym z polski w służbach na świecie po raz kolejny zrobili - jeśli facet komentujący dla TVN24 pisze prawdę, to kto tu robi z siebie pośmiewisko?
Jeśli facet z linka nie bredził, to pośmiewisko robią z siebie Radio Zet - autor "niusa" i Ty - wywodząc z tego steku bzdur wszystkie dzisiejsze radykalne sądy.
Dobranoc