Tyle tu Pan autor napisał o serwisie społeczności owym, ale odniosłem wrażenie, że nie widział Pan projektu nowej witryny generacji rozbudowanej o - że tak to w skrócie ujmę - działy multimedialne i blogi. Prezentacje tą, nie tylko na temat generacji... można pobrać ze strony relacje inwestorskie z serwisu www Gadu-Gadu.
Po drugie Pan ekspert pisał, że Adnet mówiąc kolokwialnie brał "tylko" 10% do własnej kieszeni z przychodów z reklam, ale jak dobrze policzyłem to te 10% to tak na prawdę trochę ponad 900 tysięcy złotych. Może to nie są jakieś gigantyczne pieniądze, ale w przypadku GG to prawie 1/10 przychodów spółki za ubiegły rok, moim zdaniem to w cale nie tak mało.
Wreszcie, po trzecie zgadzam się z Panem autorem, że oferta Gadu-Gadu to raczej oferta dla długoterminowych graczy, ponieważ trudno będzie tej spółce w krótkim czasie osiągnąć relatywnie duży wzrost przychodów i zysku netto. Jednak jestem zdania, że w dużym okresie czasu (2-3 lata) spółka może być bardzo atrakcyjna dla inwestorów (wierzę w rynek reklamy i w rynek telekomunikacyjny), dlatego też ten kto kupi
akcje teraz w perspektywie kilkuletniej może sporo zarobić.