wwl: dzięki kolejnemu polepszeniu rentowności (netto do blisko 10,6%) wynik netto lepszy od oczekiwań pko i millenium o ok. 25%
w planach przeniesienie produkcji na obrzeża Krakowa i sprzedaż nieruchomości w centrum - ma być w czerwcu
niskie ceny cukru, wzrastająca zamożność społeczeństwa
to wszystko przekłada się na 17% mojego portfela
ostatnia rekomendacja millenium 191zł przy niedoszacowanym o 25% zysku netto
bliższa prawdzie jest porównawcza do spółek zagranicznych -15% dyskonto = 218 zł
a porównanie pe2005 to już w ogóle git - 11.7 przy medianie zagranicznych rzędu 23
pozostaje jedynie się powtórzyć i stwierdzić, że jak ktoś ma obawy o zgagę od zozoli (mają średnio 2 razy większą zmienność) to niech sięgnie po wafelki
uml:
zamiast topić smutki w żołądkowej na luzie posiłkuję się krupnikiem, przy okazji wspierając gardło w walce z potencjalną infekcją
wyniki uznaję za dobre, chociaż żaden ze mnie ekonomista i być może jutro będzie potrzebne dodatkowe wsparcie antystresowe ;-)
rentowność netto po konsolidacji 8% w porównaniu do jednostkowej 11,5%
rentowność brutto ze sprzedaży blisko 57%, czyli o 1pp więcej niż jednostkowa (podobnie rentowność operacyjna)
skonsolidowana wartość księgowa na akcję 76 zł
jutro powinno zaświecić słonko
Gabrik, sorry, ale Jago nie jest aktualnie w kręgu moich zainteresowań, a timeslotów brak - kiedyś trzeba iść spać
poza tym o AT to lepiej nie mnie pytaj ;-)