Anna MANZ, Bordeaux
/ 77.236.12.* / 2010-07-22 21:28
60. TEMAT.
__MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści LOGICZNE tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !!
MOTTO: CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!
Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw.
__INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu:
1. ENERGIA:
to głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
2. MIĘSA:
wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.
3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!
4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.
5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.
6. WARZYWA:
wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.
7. NABIAŁ:
CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y !!
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.
Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.
P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.
7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają __WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.
8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd.
To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.
9. MĄKA:
Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
__GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Powoduje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany.
10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy,
Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA i Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.
11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !!, herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony.
Alkohol DOZWOLONY to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.
12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK
smażenie na patelni; TAK
Jest tylko WAR