Ars Boni
/ 89.228.153.* / 2011-11-07 10:05
Witam
Jestem Prawnikiem i specjalizuje się w odwolaniach od decyzji ZUS. Sam wzór formularza nie jest istotny - liczy się treść. Z doświadczenie wiem, iż odwołujący się często potrafią wyartykułować w pismie to "co ich boli", ale to nadal nie wszystko. Szanowni Państwo skoro jesteście na tej stronie jaki i innych poszukując wzoru odwołania miejcie na wzgledzie, iż Sąd rozpoznaje Waszą a nie Wzorcową sprawę. Sąd Sądowi nierówny jak i sprawa sprawie nierówna. Niewątpliwie są tacy, którzy jak Wy wyszukali wzór, wypełnili, wysłali i po procesie wygrali sprawę, ale i są tacy którzy przegrali, bo niezałączyli do odwołania jakiegoś wyniku badania sprzed 5 lat (z doświadczenia), a w apelcji takiego dowodu już nie można było dołączyć.
Odwołanie od decyzji ZUS jest Pismem Procesowym inicjującym proces sądowy. Sam odpowiedź sobie na pytanie, czy wiesz jak sformułować pismo procesowe? Nie wątpię, iż Wiecie jak wyrazić swoje oburzenie do skarżonej decyzji, ale pomiędzy wylaniem swego żalu, wykazaniem stanu zdrowia a profesjonalnym pismem procesowym jest istotna różnica, która decyduje o wygranej albo przegranej.
PAMIETAJCIE!!! W procesie dochodzi się nie prawdy obiektywnej ale wyłącznie prady FORMALNEJ, czyli takiej, która wynika z dowodów i opinii biegłych sądowych. Jak zaznaczyłem to na początku potrafisz napisać to "co Cię boli", ale czy wiesz jakie dowody i na jaką okoliczność załączyć do odwołania? Co podkreślać w treści odwołania a co przemilczeć?
Zapraszam na swoją stronę www.odwołaniezus.pl , www.arsboni.eu , zapoznaj się, napisz e-maila, zadzwoń i ostatecznie zdecyduj. Jednak w każdym przypadku Pamiętaj o upływającym terminie do wniesienia odwołania. Przywrócenie terminu, bywa bardzo ciężkie.
Powodzenia.