niealogowany dumniy
/ 83.7.110.* / 2010-06-14 20:16
Na lokatach teraz jest 5% realne po belce, były w niedalekiej przeszłości lokaty nawet 12% co daje 9,72% po belce,
-Jak ktoś się świetnie zna na inwestowaniu niech gra na giełdzie na kontraktach , produktach pochodnych, forexie, giełdzie towarowej, wszystkich instrumenatch jakie one oferuje podejmuje ryzyko i to jego praca
-Jak ktoś się bardzo dobrze zna na inwestowaniu to niech gra na giełdzie nie tylko polskiej ale i zagranicznej czasem na kontraktach różnego rodzaju
-Jak ktoś się dobrze zna na inwestowaniu to niech gra na giełdzie polskiej i ograniczy się do GPW w Warszawie.
Jak ktoś się trochę zna na inwestowaniu niech inwestuje w fundusze za pomocą UFK czy m-banku bo taniej.
-Jak ktoś się nie zna na inwestowaniu ,ale chce poznać jego zasady niech inwestuje w fundusze za pomocą UFK czy m-banku. Na początku w pieniężne i obligacje ,a po zapoznani się z rynkiem niech coraz chętniej i ŚWIADOMIE konwertuje pieniądze miedzy akcyjne i pieniężne.
-Jak ktoś się nie zna na inwestowaniu i nie chce poznać przynajmniej podstawowych zasad to niech się trzyma od wszystkich rodzaju funduszy z daleka i nigdy ich nie dotyka nie mówiąc o giełdzie. I niech ci lepiej trzymają kasę na bezpiecznej ciepłej lokacie.
A wciskanie Ludziom zupełnie nieświadowym i nie znającym się na inwestowaniu funduszy inwestycyjnych uważam za olbrzymie obrzydliwe Chamstwo!
Fundusze też reklamowały pod koniec 2007 roku ze zarobiły 90% w rok
albo że od 2004 roku zarobiły 250% tylko zupełnie niedoświadczony kretyn mógł pod koniec 2007 roku kupić fundusz i myśleć, że zarobi.
-Nie chce deprymować AVIVE. Dobrze ,że zarobiły i myśle ze przez najbliższe 3 lata też będą zarabiać. Nie uważam jednak ludzi za głupków tyko dlatego ze nie inwestują w fundusze i trzymają kase na koncie. Jak się nie zna to się nie rusza. Ja się nie znam na elektryce i automatyce wiec jej nie projektuje i nie wykonuje jest to dla mnie czarna magia. "Umiem za to podłączyć żyrandol i zrobić prosty obwód- i to jest właśnie ta moja lokata" Uparcie głupi są ci którzy ulegaja manipulacji reklamy i na ślepo wierzą że osiągną zyski, a to gówno prawda bo przeszłość pokazała ,że można było bardzo dużo stracić. Osoba która nie zna sie na inwestowaniu nawet czasem nie wie jak zamknąć pozycję takiego funduszu nie mówiąc już o sposobie jego najtańszego zakupu, albo robienia efektywnych konwersji , a należy pamiętać że często mówimy o oszczednościach życia.
Fundusze to nic innego jak uproszczona gra na giełdzie.
Ja jestem za edukowaniem a nie z ślepym ględzieniem w reklamach ile to mozna było zarobić bo perspektywy po takich wzrostach mogą być znacznie mniejsze.
Dla dygresji dodam ,że na forexie dzisiaj można było na parze euro/dolar czy dolar/złoty
zarobić zdrowo ponad 100% w jeden dzień!! dlaczego nikt tego nie puszcza w reklamach, z błachym tekstem o ryzyku inwestycyjnym, Moze by tam odkładać oszczędności??