Aldona BERGE, Gdynia
/ 77.236.12.* / 2010-08-31 21:03
MICHEL MONTIGNAC, był POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, jednak TAK !!
70. TEMAT.
KŁAMSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?!
MOTTO: REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna.
Przesyłam Panu/ poniższy tekst do wiadomości. Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. __INDEKSEM GLIKEMICZNYM, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej FRUSTRACJI zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.
__PODPOWIEDŹ:
1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
2. Wpisz sobie w Google: YouTube - dieta montignac część 2
tvn.1.
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
You Tube
__: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y
Ten filmik wiele wyjaśnia.
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i NIEmerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem.
To jakieś FICTION i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki.
Czekolada gorzka min. 70% cacao podnosi poziom cukru o 42%, chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna GLUKOZA o 74%.
Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę.
Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.
Ludzie umierają z powodu otyłości i cukrzycy, faza wstępna to choroby, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca.
No i co, no i już czas z tym skończyć.
A otyli; przecież wg Michela MONTIGNACA ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu __WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!
Choćby teoria tego Pana Michela Monignaca, jakoby węglowodan o nazwie __BŁONNIK, który jest węglowodanem NIE wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża INDEKS GLIKEMICZNY produktu,
a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany.
Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania.
Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.
Wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Gospodarz planety, czyli Przyroda ustaliła dla organizmów żywych nośnik energii w tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa się wydala.
A Ty lepiej się zapoznaj z __INDEKSEM ŻYWIENIOWYM, tj. IŻ produktu; to zobaczysz jak to ułożył gospodarz. Trzeba się do reguł gospodarza zawsze dostosować jak Cię gości u siebie.
Nas na planecie Ziemia gości gospodarz, czyli PRZYRODA.
Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali.
Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonaj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.
P. S. Kompetencja i NIEmerytoryczna wiedza francuskiego politologa, gwarantuje pełną KOMPROMITACJĘ wyznawców tzw. __INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel MONTIGNAC.
Francuz był/jest wielkim GURU dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać
w pełni Jego wiedzę i klasę naukową.
BRAWO !! tak trzymać; BLAMAŻ i PEŁNA KOMPROMITACJA, kłamliwej wizji NIEPRAWD BIOLOGICZNYCH tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.
R E F L E K S J A:
__INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.
Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; __INSTYTUT IRL KRAKÓW.