MAREK1954
/ 83.16.4.* / 2007-05-14 23:38
Kasandra!
Po pierwsze po co obrażasz dyskutantów? Tak samo dobrymi patriotami są Polacy od Rydzyka, od Olejniczaka, od Kaczyńskich jak i TY. Z młodzieżą faszystowską to przeginasz. Niepotrzebnie się aż tak denerwujesz!
''Ja widzę bezsensowną politykę prowadzoną w imię polskich interesów. Politykę polegającą na skłóceniu wszystkich ze wszystkimi'' jak TY to sobie wyobrażasz? Że niby co? Że kraje uczestniczące w spotkaniu w Krakowie to niby tak pozwoliły się skłócić? Komu tak pozwoliły? Prezydentowi Kaczyńskiemu? Z kim skłócić? Między sobą?
Że też trzeba Ci tak dosłownie tłumaczyć! Słyszałaś kiedy: robić dobrą minę do złej gry?
No i to jest wlłaśnie to, takie stawianie sprawy przez Prezydentów w Krakowie, przeze mnie też.
''Popatrz najpierw na mapę aby uświadomić sobie problemy wynikające z realizacji haseł'' patrzę i nic a nic mnie ten widok nie przeraża! Porównaj sobie z np. gazociągiem bałtyckim w budowie.
''Uświadom sobie również jaka jest stabilność rządów w krajach takich jak Azerbejdżan, Kazachstan czy nawet Gruzja. '' No jaka? Myślę, że nie najgorsza.
Sprawa Czeczeni to chyba jednak coś innego. Są różne spojrzenia. Można patrzeć np. tak: terrorystą był nazywany J. Piłsudski. Terrorystami byli nazywani polscy partyzanci w czasie II wojny.
Terrorystami byli nazywani twórcy państwa żydowskiego: Państwa Izrael. Też były bomby, ginęli niewinni. Nasz sąsiad Słowacja chyba nie jest olbrzymem? A jest niepodległa. A Państwa Bałtyckie? Czy maja więcej ludzi niż Czeczenia? Albo po rosyjsku Czecznia? Zgoda, w moim odczuciu ponni to robić innymi metodami: agitacja, szkolenie, głosowanie, wybory! Abstrahując: co powiesz o sprawie Kurdów? Powinni mieć swoje Państwo, czy też nie powinni i są terrorystami?
''Wykazano również powiązania między terrorystami czeczeńskimi i talibami'' ja bym ich nazwał terrorystami islamskimi. Jednych i drugich. Zauważ, że zachowują się jak bezpaństwowcy, jak internacjonaliści komunistyczni. Ważna jest idea nie naród, państwo, ludzie! Widać to w Iraku i w Afganistanie.
''O wymachiwaniu szabelką powiedział .... Premier Litwy ...'' I bardzo dobrze powiedział! Przetłumaczę Ci: nie strzępmy języków po próżnicy, bierzmy się – Państwa Bałtyckie- do konkretnych poczynań!
Spotkanie zawiązało koalicję , która sprzeciwia się budowie przez Rosję rurociągu po dnie Bałtyku. Pamiętam i chcę pamiętać.
''.. nie miały antypolskiego charakteru, chociaż wszyscy zdają sobie sprawę, że były skierowane głównie pod adresem Polski i Estonii'' No i co z tego? To jest bezsilna złość, między innymi dzięki veto polskiemu. I w tym miejscu widać jak na dłoni, że postępowanie Kaczyńskich ma sens! Że dbają o nasze interesy!
Moimi Prezydentami byli pp.: Jaruzelski, Wałęsa, Kwaśniewski i jest Kaczyński!
Lech Kaczyński to jest Pan Prezydent Rzeczypospolitej. Bardzo Cię proszę nie wycieraj sobie buzi Majestatem Najjaśniejszej Rzeczypospolitej! Może Ci się nie podobać, możesz nienawidzić i w takim wypadku zmilcz, nie bluzgaj!
Pozdrawiam Cię!