wzrost wieku emerytalnego
jak myślicie czy zmieni się wiek emerytalny w Polsce? czy rząd szykuje nam niespodziankę i będziemy musieli dłużej pracować? bo zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn to tylko kwestia czasu.
Unia Europejska chce chyba wprowadzić jeden wiek emerytalny w całej wspólnocie, więc wydaje mi się że faktycznie może on wzrosnąć
oczywiście nikt by tego sobie nie życzył aczkolwiek wydaje mi się to bardzo prawdopodobne. Mam wrażenie, ze może dojść do sytuacji, w której w pewnym momencie będzie więcej emerytów niż pracujących i rząd właśnie tego chce uniknąć.
OlaMi
/ 89.171.65.* / 2011-11-21 12:06
To może czas najwyższy zrobić coś, aby młodzi ludzie chcieli mieć dzieci i stać ich było na to. Bo w tej chwili przeciętny człowiek z przeciętnym wykształceniem ma pensje która starcza na utrzymanie się i kredytu mieszkaniowego.
tańczący_z_fundami
/ 193.41.231.* / 2011-11-21 12:24
Ależ mówisz rzeczy kompletnie antyTuskowe i antysocjalistyczne ! Aby człowieka było stac na więcej trzebaby mu obnizyc podatki, a kto żyje z tych podatków ? - Tusk i jego banda PO. Nie ma szans, barany się strzyże dopoki mają wełnę. Ciekawe co będzie jak się wełna skończy ?