Barambay_wr
/ 213.172.177.* / 2007-09-06 21:50
Szanowny Polaku!
Piszesz bzdury, nie mając nawet najmniejszy styczności z zawodem i praktyką adwokacką czy radcowską. Okoliczność, że Ty i cała rzesza ludzi dają się nabrać na bełkot wyborczy świadczy o stosownym poziomie intelektualnym społeczeństwa, jako takiego.
Wytłumacz mi, dlaczego mam studiować 5 lat i odbywać prawie 4 lata aplikacji, za którą nota bene, muszę płacić i to sporo, żeby później pisać jakiemuś wieśniakowi, który zbija kasę na burakach czy ziemniakach pisma procesowe, a on mi zapłaci na nie po 50 zł sztuka?? Moim zdaniem, coś tu jest nie w porządku.
Cały czas mowa jest o krajach zachodnich itd. itp. A czy ktoś sobie zadał trudu i policzył, ile zarabiają adwokaci w Wielkiej Brytanii czy Stanach Zjednoczonych?
Hmm... wątpię...
Zatem proponuję: niech każdy zajmie się tym, co mu wychodzi najlepiej. Ktoś będzie dobrym lekarzem, ktoś będzie dobrym rolnikiem, ktoś będzie dobrym adwokatem, a większość społeczeństwa, do którego zresztą należysz, będzie marudzić i żyć z zasiłku.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w odbudowie kraju!
P.S.: dostałem się na aplikację adwokacką bez żadnych powiązań i rodzinnych koneksji, bo nie mam rodziny w Polsce. Uzyskałem 219 na 250 pkt. A wiesz dlaczego? Dlatego, że zamiast marudzić i narzekać, robię coś w tym życiu.