MWL

Co się stanie z hotelowym imperium Tadeusza Gołębiewskiego? Jest oświadczenie

Tadeusz Gołębiewski, twórca sieci hoteli pod swoim nazwiskiem, zmarł we wtorek w wieku 79 lat. - Nic się nie zmienia, jeśli chodzi o funkcjonowanie biznesu - powiedziała Agnieszka Gawińska-Rucińska, pełnomocniczka zarządu Hotele Gołębiewski, w rozmowie z Business Insiderem. Firmę ma kontrolować rodzina na zasadzie sukcesji.

Co się stanie z hotelowym imperium Tadeusza Gołębiewskiego? Jest oświadczenie
Tadeusz Gołębiewski nie żyje. Zmarł w wieku 79 lat (Licencjodawca, Fot. Adam Stępień / Agencja Wyborcza.pl)

Jak ustalił portal, rodzinnym biznesem, zarówno ciastkarskim jak i hotelowym, ma zarządzać wdowa po Tadeuszu Gołębiewskim - Grażyna Gołębiewska. Przejęcie działalności nastąpiło na podstawie sukcesji.

Przypomnijmy, że rodzina Gołębiewskich już wcześniej angażowała się w pracę dla sieci hoteli. O planach przejęcia przedsiębiorstwa przez najbliższych krewnych sam Tadeusz Gołębiewski mówił w 2021 r. w wywiadzie dla finanse.wp.pl:

Wiedzą, jak prowadzić biznesy. Poradzą sobie.

Rodzinny biznes Gołębiewskich. Budowa hotelu w Pobierowie trwa

Dodał wówczas, że członkowie rodziny Gołębiewskich już wtedy prowadzili sklepy i centra SPA w hotelach. Odbywało się to jednak w ramach ich własnych firm.

Gawińska-Rucińska podkreśla, że ciągle trwa budowa hotelu w Pobierowie, który ma być największym obiektem pod marką Gołębiewski. Data jego otwarcia nie jest jeszcze znana.

Cały wywiad Mateusza Ratajczaka z Tadeuszem Gołębiewskim z czerwca 2021 r. można przeczytać w portalu finanse.wp.pl.