Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Marek Kacprzak
Marek Kacprzak
|

Dłuższy skład, gorsza kiełbasa. Dietetyk tłumaczy dlaczego

3
Podziel się:

Stosowane są dodatki do wyrobów, by zwiększyć ich masę. - Wybierajmy produkty, które mają jak najmniej dodatków do żywności - radzi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia.

Dłuższy skład, gorsza kiełbasa. Dietetyk tłumaczy dlaczego
(Grzegorz Skowronek/Agencja Gazeta)

Producenci stosują dodatki do wyrobów, by zwiększyć ich masę i termin przydatności do spożycia. - Wybierajmy produkty, które mają jak najmniej dodatków - radzi Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia.

wiadomości
wideo
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(3)
XXL
6 lat temu
Najzdrowsze są propozycje Niesioła czyli szczaw i mirabelki.
Rumcajs
6 lat temu
Najlepiej zjeść soczewice albo brokuł zamiast kielby. Jeden składnik.
Kucharz z bar...
6 lat temu
Czyli najlepsza kiełba to sama kiszka - jeden składnik ;-)