2014-08-14Jeszcze w sierpniu na Białoruś pojedzie misja producentów owoców i warzyw
(...) wyeksportowaliśmy na Białoruś mięso wieprzowe o wartości 104 mln euro, jabłka i gruszki warte 50 mln euro oraz pomidory za 11 mln euro. Z danych resortu rolnictwa wynika, że całkowity eksport żywności z Polski (...)2016-10-11Deflacja 27. miesiąc z rzędu. Raj dla konsumentów, ale czy to dobrze dla gospodarki?
(...) zadecydował skok cen cukru o 4,8 proc., masła o 3,1 proc., ryżu o 0,8 proc., mąki o 0,7 proc. oraz mięsa wieprzowego o 0,7 proc. Najbardziej natomiast potaniały owoce - o 3,5 proc. Jak wskazują jednak analitycy (...)2015-04-28Embargo rosyjskie. Produkcja większa, ale nie zastąpi importu
(...) wieprzowym. W tym czasie własna produkcja wzrosła o 57 tysięcy ton, a spadek importu wyniósł 74 tysiące ton. Najgorsza sytuacja jest z owocami i warzywami. Z powodu cyklu produkcyjnego Rosjanom nie udało (...)2014-03-07Sytuacja w rolnictwie, a protest w Bydgoszczy
(...) zmniejszyć ilość półtusz na rynku za pomocą Agencji Rezerw Materiałowych (ARM), tak jak to miało miejsce w 2007 roku. Może ona skupić półtusze wieprzowe lub elementy mięsa wieprzowego po cenach rynkowych (...)2014-02-19Pomór świń w Polsce: Jest tragedia!
(...) sytuacji należy zrobić wszystko co możliwe, aby eksport mięsa wieprzowego z Polski był realizowany. - Mięso wyprodukowane przez krajowe zakłady jest bezpieczne. Zagraniczni odbiorcy oczekują realizacji (...)2017-04-14ARR: Eksport wieprzowiny wzrósł wolumenowo o 8% r/r, wołowiny o 1% w I 2017
(...) . W tym samym czasie eksport wołowiny wzrósł o 1% do 32 tys. ton. "W styczniu 2017 r. eksport produktów wieprzowych wyniósł 56 tys. ton (w ekwiwalencie tusz), o 8% więcej niż przed rokiem, a jego wartość - 117 (...)2016-09-19ARR: Eksport wieprzowiny wzrósł wolumenowo o 8% r/r, wołowiny o 2% w I-VI 2016
(...) Warszawa, 19.09.2016 (ISBnews) - Polski eksport żywca, mięsa, tłuszczów i przetworów wieprzowych wzrósł o 8% r/r do 396 tys. w okresie styczeń-lipiec 2016 r., wynika z obliczeń Agencji Rynku Rolnego (...)2014-04-16Jaka przyszłość sektora mięsnego?
(...) Rynek mięsa wieprzowego przechodzi obecnie załamanie i stoi przed pytaniem, w jakim kierunku należy podążać? I na to pytanie próbowali odpowiedzieć uczestnicy III Forum Branży Mięsnej, które odbyło (...)2015-01-23Analitycy: produkcja bydła i trzody wciąż nieopłacalna
(...) deficytowa jest produkcja żywca wieprzowego. Badania wykazały, że w 2013 roku, producenci trzody uzyskali cenę za żywiec, która pozwoliła na pełne pokrycie kosztów bezpośrednich, natomiast koszty pośrednie (...)2016-10-28Odstrzał sanitarny dzików daje efekty?
(...) . Śmiertelna dla trzody chlewnej choroba powoduje, że surowego mięsa oraz przetworów wieprzowych nie można wysyłać na najbardziej perspektywiczne rynki poza Unią Europejską. Według szacunków myśliwych (...)2015-01-25Embargo na mięso z UE. Będzie spotkanie unijnych ministrów rolnictwa
(...) prowadzonych z Rosją o złagodzeniu embarga na produkty wieprzowe. Do takich rozmów doszło przy okazji niedawnych targów rolno-spożywczych Zielony Tydzień w Berlinie. Techniczne dyskusje z Rosjanami prowadzili (...)2015-09-12Eksport z Polski. Bułgarzy pokochali polskie produkty
(...) sprowadzanymi z Polski były produkty pochodzenia zwierzęcego jak: mleko w proszku, śmietana, sery i twarogi, mięso wieprzowe i drobiowe. Ich wysłaliśmy do Bułgarii za prawie 53 mln euro. Bułgarskie firmy kupowały (...)2015-08-21Wzrost cen polskiej żywności na rynkach wschodnich
(...) eksportu m.in. do Kenii, Sudanu i Tanzanii. Z kolei większa sprzedaż soku jabłkowego i mięsa wieprzowego przyczyniła się do wzrostu eksportu do Kanady (o 62 proc.) i USA (o 40 proc.). Znaczące wzrosty (...)2016-05-25Minister rolnictwa: takich zmian jak w Janowie Podlaskim będzie więcej
(...) na zgodę, bo już złożyły odpowiednie papiery - mamy uzgodnione świadectwa weterynaryjne. (...) Ciągle jeszcze zabiegamy o rynek mięsa wieprzowego, bo tutaj chcemy, żeby została uznana regionalizacja. Jakaś (...)wstecz | 6| 7| 8| 9| 10| 11| 12| 13| 14| 15| ... +10| 22 | dalej |