Na skróty
Forum Forum ubezpieczeńInneCo sądzicie o produktach i rozwiązaniach firmy SKANDIA??

Co sądzicie o produktach i rozwiązaniach firmy SKANDIA??

skomentuj
1791artur / 2011-12-17 12:00
Niedawno założyłem w Skandi program oszczędnościowy na 30lat. Przeglądałem wiele ofert z
różnych firm, ale Skandia miała najciekawszy.
Wyświetlaj:
Lezdrub@interia.pl / 79.185.85.* / 2012-01-21 12:32
Mógłbyś wymienić te programy, które przeglądałeś.

Bo ja znam wiele programów,które są lepsze od tego co wymieniłeś.
dalasia / 78.31.152.* / 2012-02-02 16:19
Wszystkim którzy zastanawiają się nad podobnym rozwiązaniem jak tzw. polisa w Skandii szczerze odradzam. Na początku wszystko wygląda obiecująco agent pokazuje wykresy, perspektywę zysku, wspomina o niewielkich opłatach. Po czym okazuje się że 2 letnia składka jest nie do ruszenia przez wiele lat, opłaty za tzw. zarządzanie wręcz złodziejskie ja obecnie płacę prawie 1/4 składki z 200 zł ok. 46 zł, zabiera skandia, rocznie bagatela ponad 500 zł.Doradztwo żadne, ZA WYRYWANE Ci pieniądze publikują mnóstwo danych tabel wykresów. obliczają wartość polisy. Brak żadnego wsparcia, porady, całe ryzyko ponosi ubezpieczony i traci spoko pieniędzy na zawirowaniach, kryzysach. Strasze złodziejstwo tzw konwersje-tylko oni wiedzą ile na tym zarabiają. Robią zmiany kiedy im to pasuje mają na to 5 dni roboczych a w tym czasie na rynku może zadziać się wiele w sierpniu pow. 20% spadki. Oczywiście konwersja trwała max. liczbę dni, aby wykazać na koncie możliwie najwyższą stratę.Zawsze kiedy robię konwersję przeliczana jest dla mnie niekorzystnie. Zawsze mozna zrezygnować -jasne ale 2 lata składek przepada. ja dałam sie nabrać 10 lat temu dziś na koncie ma 6 tys mniej niż wpłaciłam. Pomimo że nie osiągasz zysków oni ciągle pobierają swoje opłaty. Nie dajcię się nabrać.ODRADZAM Zastanawiam się czy można się zbuntowac przeciwko tak wysokim opłatom, może jakiś zbiorowy protest?
oburzony / 193.104.163.* / 2012-03-09 12:36
Ja mam scandie od 5lat i jestem bardzo zadowolony profesjonalna obsluga a kolega co to komentuje pewnie sam nie do konca wiec co pisze pozdrawiam
eme / 213.238.83.* / 2012-01-19 10:25
Zablokujesz swoja kase na min 8 lat to bezsens.Wybierz ci innego a moim zdaniem TFI
Stan_01 / 83.24.10.* / 2012-01-19 09:18
Sądzę tyle, że to są złodzieje. Panowie którzy naciągają ludzi na ubezpieczenie dostają ogromne pieniądze > nasze pieniądze. Poczym po kilku latach oszczędzania w skandii jestem STRATNY w stosunku do tego co wpłaciłem. To oszuści i nie polecam nikomu. Z pewnością jest tutaj wiele pracowników skandii którzy bardzo ładnie opisują jaka to rewelacjia. To zwykli naciągacze.
1791artur / 2011-12-17 14:55
Czemu tak uważasz? Podaj mi jakieś konkretne powody po których powinienem poczuć się utopiony? Jak narazie mało to do mnie przemawia powiem więcej myślę że sam nie oszczędzasz i próbujesz zarazić tym ludzi.
eme / 77.255.94.* / 2011-12-17 20:14
Kazda dlugoterminowa finansowa deklaracja jest jak dlugoletni kredyt.To podstawowy argument dla logicznie myslacego człowieka. Warunki umowy w Skandii sa bardzo kontrowersyjne o czym nieraz bylo na forum.Bedziesz chcial poznac te argumenty to pogrzeb na money.pl O moje oszczedności sie nie martw, sa duzo bezpieczniesze i nie sa zablokowane jak w Skandii, nie ma tez zadnych warunków narzuconych w umowie ktore trzeba spełnic by swoje pieniadze odzyskac :):)
1791artur / 2011-12-17 22:24
W Skandi musisz przez 7lat składać pieniądze które zadeklarowałeś się oszczędzać a pozostałe 23lata to już Twoja osobista decyzja czy chcesz oszczędzać czy nie. Oczywiste jest że pieniądze które wpłaciłeś przez 7lat otrzymasz dopiero po upływie 30lat. Bo gdyby tak nie było to jaki sens ma Twoje oszczędzanie?? Wiesz kto jest największym wrogiem Twoich pieniędzy? TY SAM. Zawsze znajdzie się okazja żeby je wydać a dzięki temu że są zablokowane i pracują to nie wydasz ich. A pózniej będziesz jeszcze dziękował że jakiś mądry człowiek nie pozwolił Ci ruszać ich z lokaty bo dzięki nim będziesz w jakiś sposób mógł wypełnić "lukę" po emeryturze której dostaniesz 40% ostatniej wypłaty. A nie wiem czy wiesz, że człowiek który przechodzi na Emeryturę ma większe wydatki jak przed Emeryturą bo często traci zdrowie ma wnuki którym czasami trzeba coś kupić i ma dużo wolnego czasu który z pewnością chciałby poświęcić na jakieś Hobby.
lezdrubinter / 79.185.85.* / 2012-01-21 12:15
1791artur.Jasno widać,że lubisz być Niewolnikiem.

Żeby za soje pieniadze zostawać niewolnikiem, to według Mnie czysta głupota.
eme / 83.238.231.* / 2011-12-18 09:47
To dobrowolne poddanie się "zablokowaniu" swoich finansów jest j dyndajacy stryczek.Nie zapomnij ze w zyciu zdarza sie wiele innych sytuacji gdzie bez natychmiastowej gotówki niewiele zdziałasz, nie uratujesz swojego zdrowia lub zdrowia kogos z rodziny.Nikt zdrowo myślący nie pozwoli sobie na blokadę swoich finansow na 30 lat:):):)Malo tego, 30 lat to szmat czasu, w czasie ktorego wchodza nowe produtky i nowe mozliwości inwestowania.Zablokowanie finansow w tym produkcie uniemozliwi korzystania z nich. Ocywiscie mozna przed tym terminem sie z tego produktu wycofac , godząc sie na straty lub inne obciążenia finansowe związane z umową.Jezeli jestes akwizytorem to jestes cienki, jezeli jestes kientem to przemyśl.
1791artur / 2011-12-18 10:27
Nie jestem żadnym akwizytorem. Chyba mnie źle zrozumiałeś bo pieniądze nie są zablokowane przez 30l. tylko zablokowane są pieniądze które wpłaciłeś c ciągu pierwszych 7l. A później to możesz wpłacać i wypłacać kiedy tylko Ci się podoba. Dlatego jeśli wejdzie coś nowego na rynek to zawsze możesz otworzyć inną lokatę oszczędnościowa. Po za tym zanim zdecydowałem się na oszczędzanie wiele ofert przeglądałem i byłem na kilku konferencjach poświęconych finansom. A jak ty oszczędzasz jeśli można wiedzieć?
lezdrubinter / 79.185.85.* / 2012-01-21 12:20
1791artur. Skoro do takich wniosków doszedłeś, to powód jest jeden. Właściwie dwa. Nie potrafisz czytać i słuchać ze zrozumieniem.
eme / 77.253.167.* / 2011-12-17 13:38
Bzdura, juz jestes utopiony :)
skomentuj

Najnowsze wpisy