Na skróty
Forum Forum inwestycyjnePierwsze krokiJak Dobrze zainwestować Pieniądze aby osiągnąc szybki Zysk

Jak Dobrze zainwestować Pieniądze aby osiągnąc szybki Zysk

skomentuj
franzmauler / 2007-09-11 00:15
Chciałbym zainwestować ok 10 tys zł w co najlepiej, gdzie otworzyć mam konto , jak kupować
, poproszę o pomoc ponieważ jestem początkujący
Wyświetlaj:
ZbigiewZakrzew / 213.238.100.* / 2011-12-29 17:00
Hmmm... Pieniędzy jest niewiele ale zawsze można spróbować zrobić z nimi coś pożytecznego. Kilka razy uczestniczyłem w spotkaniu prowadzonym przez doświadczonych ekspertów z Personal Finance. Spotkania te odbywają się w wielu miastach Polski i naprawdę polecam się na nie wybrać. Można się dużo dowiedzieć na temat inwestycji, oszczędzania, przyszłości finansowej. Co ważne te spotkania są bezpłatne, prowadzone są w ramach programu finansowej edukacji społecznej. Można rejestrować się przez formularz dostępny na stronie Personal Finance http://www.personal-finance.com.pl/forum
Dago84 / 79.110.6.* / 2011-11-15 12:10
Byłem w Bardzo podobnej sytuacji jedyna różnica polegała na wysokości kwoty jaką miałem do dyspozycji. Próby samodzielnego inwestowania nie skończyły się dla mnie najlepiej, któregoś dnia skontaktował się ze mną doradca finansowy i po paru minutach rozmowy postanowiłem się z nim spotkać. Muszę powiedzieć że była to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć, nie tylko podpowiedział mi jak zainwestować ale również przedstawił pełen wachlarz ofert praktycznie wszystkich banków.
Z czystym sumieniem mogę polecić firmę której w tej chwili powierzam wszystkie moje finanse, jest to bstfinance.pl
Ewentualnie mogę wysłać maila do mojego doradcy finansowego jeżeli byłby ktoś zainteresowany ale to już prywatnie:)
Zbigniew Zkarzew / 77.253.157.* / 2012-01-26 10:56
JA też w razie wątpliwości zapraszam do kontaktu.

kontakt@personal-finance.com.pl
Infolinia: 535 003 707
jasnovwic / 83.22.18.* / 2011-09-13 15:11
A jak już dobrze poznasz sprawę to praktyka nede wszystko uświadomi Ci zasadność zasady Nr1. Z łajna bicza nie ukręcisz a biznesu z rynków finansowych nie uczynisz, masz być dawcą kapitału a nie jego biorcą - tak zapisane jest!
tomaszinwestycjoner / 85.28.130.* / 2011-09-12 19:40
Witam,
Co do gry na giełdzie i inwestowania to najwazniejsze jest to aby dobrze poznac sprawe z
którą bedziemy mieli do czynienia GIEŁDĘ i cały mechanizm rynków kapitałowych. Ja na
poczatku grałem bez wiedzy licząc na łud szczescia i nawet dobrze mi szło ale na dłuższą
metę jestem w plecy, bo bez wiedzy daleko nie zajedziesz... Najważniejsze to wiedza
dlatego polecam publikacje które zblizyły mi temat, jest to naprawde nie wielki wydatek,
który moze zwrócic sie tysiąckrotnie w ciagu niedługiego czasu. Wystarczy skopiowac linki
i wkleić do swojej przegladarki. Miłej lektury:

http://czas-na-gielde.zlotemysli.pl/sukcesinternet,1/

lub link do całego zagadnienia związanego z inwestycjami:

http://www.zlotemysli.pl/sukcesinternet,1/category/2129/

Pozdrawiam
tomasz
asfsdfsjdfnkl / 77.254.210.* / 2011-08-28 20:51
"Jak dobrze zainwestować pieniądze, aby osiągnąć szybki zysk?"

Jest kilka sposobów, które wiążą się z ryzykiem
a) Gra na rynku NewConnect, to jest quisi-giełda ze spółkami, które nie spełniają wymogów stawianych dla WIG-u.
b) można pohandlować się walutą na rynku FOREX - niewątpliwą korzyścią jest to, że unika się podatków od dochodu/zysku kapitałowego itp. itd.
c) udzielić wysoko oprocentowanej pożyczki osobie prywatnej, najlepiej pod zastaw nieruchomości.
mikoś / 84.10.96.* / 2011-08-12 11:56
może godnym zainteresowania byłby serwis inwestycyjny ? Sam zaczynam i zastanawiam się nad ulokowaniem pieniędzy na kasomacie, ale chcałbym poznać jakieś opinie na ten temat
RobertGajcy / 83.6.205.* / 2011-08-13 11:37
Witam, pozwolę sobie przedstawić ofertę naszego serwisu www.Kasomat.pl.

Jest to alternatywa dla portali typu SL, która w daje szeroki wachlarz możliwości dla inwestującego, jednocześnie zwalniając go z obowiązku wyboru pożyczkobiorcy, a także zapewniając 100% gwarancji zysku i zwrotu powierzonego kapitału. Jest to z pewnością atrakcyjna forma inwestowania dla ludzi o zarówno małym kapitale, jak i większym. Po więcej informacji zapraszam na stronę serwisu. Można także zadawać pytania w tym temacie, z przyjemnością rozwieję wszelkie wątpliwości.
Ciułacz / 2011-08-13 13:02 / portfel / Tysiącznik na forum
RobertGajcy witaj !
Mam pytanie odnośnie jak to piszesz:
zapewniając 100% gwarancji zysku i zwrotu powierzonego kapitału
Ta gwarancja to to jest na jakiej zasadzie ? jak banki ? czy na zasadzie :dobrego słowa i obustronnego zaufania ?
mikoś / 84.10.96.* / 2011-08-14 14:24
no właśnie, czy jest jakaś sytuacja w której jednak nas kapitał nie zostanie zwrócony?
I jeszcze jedno o co chodzi z promocją ?
AnnaMichalczyk / 83.24.62.* / 2011-08-16 07:39
promocja polega na otrzymaniu bonusu w wysokości 100zł dla pierwszych 1000inwestorów, którzy zainwestują pryznajmniej 2000zł na 365 dni.

----
Anna Michalczyk
e-rzecznik http://kasomat.pl/
Minion / 94.75.64.* / 2011-08-23 23:34
Ta 100 to oczywiście doliczana jest do odsetek na końcu czasu z umowy?
mikoś / 84.10.96.* / 2011-08-23 19:30
ok dziękuję za odpowiedź :) to wydaje się fajna promocja i już dowiedziałem się w innym miejscu, ale czy nie była mowa o 2000 osób ?
RobertGajcy / 83.6.146.* / 2011-08-26 15:04
Promocja obejmuje pierwszych 1000 inwestorów. Być może pomylił Pan liczbę 2000, z kwotą jaką trzeba zainwestować, aby promocja obowiązywała.
mikoś / 84.10.96.* / 2011-08-27 22:06
Faktycznie Robert pomyliłem się już wszystko wiem.
Chciałbym się dowiedzieć jeszcze o podatek belki czy obowiązuje bo mamy przychód ?
RobertGajcy / 83.6.203.* / 2011-08-28 21:13
Zgadza się, mamy przychód, a wspomniany podatek jest podatkiem od zysków kapitałowych.
Minion / 94.75.64.* / 2011-08-12 23:02
Też się nad nim zastanawiam, na papierze wygląda dobrze, przejechałem się na social lending więc szukam czegoś innego.
cortez / 2007-09-17 22:25 / Bywalec forum
rozumiem, że jeśli się pytasz to znaczy, że w temacie raczej nie jesteś, więc odradzałbym inwestycje giełdową. Natomiast dobrym rozwiązaniem są fundusze inwestycyjne. Szybki zysk możesz osiągnąć na akcyjnych (kilkadziesiąt procent rocznie). Jak dla mnie warto przyjrzeć się takim funduszom jak aig akcji, LM, unikorona akcji, UniMaxAkcji, BPH Dynamicznych spółek. Jednak musisz sobie zdawac sprawę, że równie łatwo jak zyskać, można na nich stracić. Trzeba się liczyć nie tylko z ponadprzeciętnym zyskiem, ale i ze stratą.
cortez / 2007-09-17 22:28 / Bywalec forum
co do konta to polecam mBank i SFI, brak opłat za zakup i umorzenie, dośc szeroka oferta.
miroslawh / 2007-09-11 22:30
Jeśli Olsztyn, zapraszam do biura, oferta funduszy inwestycyjnych, hedgingowych i lokaty terminowe inwestycyjne - do kilkunastu % rocznie GWARANTOWANE w UMOWIE, oferty także dla tych, którzy chcą zostawić zarządzanie specjalistom - portfele modelowe. mail: wystarczy nacisnac na moj login :)
Józefina / 2007-09-11 01:17 / portfel / Tysiącznik na forum
Jeżeli nie wiesz jakimi zasadami rządzi się gielda to najlepiej zainwestować swoje oszczędności w fundusze inwestycyjne - są one dostępne praktycznie w każdym banku
http://direct.money.pl/funduszeinwestycyjne/
to jest najbezpieczniejsza forma dla ludzi mających małe doświadczenie w inwestowaniu.

10 tysięcy można też podzielić na pół i 5000 tysięcy wsadzić w fundusze inwestycyjne a za drugie 5000 kupić jakiś towar i sprzedać go ze 100% zyskiem - oczywiście to jest opcja dla ostrożnych z żyłką handlową :-)

albo można iśc na całość otworzyć konto w biurze maklerskim tu jest lista:
http://www.money.pl/gielda/maklerskie/
i zacząć grać na giełdzie.........

Komuś kto zadaje tego typu pytania osobiście szczerze odradzam inwestowanie na giełdzie.......... bo to się może przykro skończyć - p
Polecam fundusze inwestycyjne... w parasolowych tez można "poszaleć" :-)
robertkajzer / 2011-08-23 09:10 / Bywalec forum
Na funduszach tak samo mozna poplynac jak na akcjach. Wszystko zalezy od podejmowanych decyzji inwestycyjnych. Jezeli ktos jest poczatkujacy to powinien nabyc troche teoretycznej wiedzy o inwestowaniu na danym rynku i ostroznie zaczac na tym rynku inwestowac, aby zdobyc praktyczne umiejetnosci.

Warto rowniez nia nastwiac sie na super zyski bo inwestujac zawsze popelnia sie bledy (szczegolnie na poczatku przygody z inwestowaniem), a bledy kosztuja. Trzeba wiec z kazdego bledu wyciagac jak najwiecej nauki na przyszlosc.

---
http://www.growandgo.pl ---> DARMOWY kurs: Jak skutecznie zacząć inwestować na giełdzie?
http://abcinwestowania.wordpress.com ---> porady inwestycyjne
skomentuj
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Najnowsze wpisy