Na skróty
Forum Forum inwestycyjnePortfelKomentarze do portfela "TrentX"

Komentarze do portfela "TrentX"

skomentuj
Money.pl / 83.25.99.* / 2010-11-19 14:42
Wyświetlaj:
TrentX / 2012-05-09 23:40 / portfel / Tysiącznik na forum
Maj nastal :
nadmieniam ze nadal bajtlik istnieje, na spogladanie biezace czasu brak, zakladam wiec jednostajnosc w portfelu z mozliwa zmiana jednego moze dwoch papierow na cus bardziej dywidendowego :].
TrentX / 2012-04-05 23:37 / portfel / Tysiącznik na forum
Witam :) po dosc dlugiej przerwie zaktualizuje sie nieco :D , jak 3malem tak 3mam moj portfelik , w czasach niepewnych licze na dywidende a papierami nadal nie mieszam :)
Slowem nastala jednostajnosc :D i spokoj w tych nerwowych czasach ;]
dodge / 2011-12-30 19:58 / [JAGA/1920-2010/]
Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku!
TrentX / 2012-01-02 10:19 / portfel / Tysiącznik na forum
POdziekowal serdecznie z wzajemnoscia zyczac najlepszego w Nowym Roku :)
TrentX / 2011-12-27 12:36 / portfel / Tysiącznik na forum
Dzis nastapila sprzedaz jednego z walorow ze strata w moim portfolio , w celach podatkowych ;]
TrentX / 2011-12-27 12:35 / portfel / Tysiącznik na forum
Witajcie :)
Przepraszam za dosc dlugi brak lacznosci :) i dziekuje za wszelkie plynace do mnie zyczenia , czy to na forum czy poprzez e-mail :)

Zycze rowniez wszystkim pomyslnosci moze juz nie swiatecznej ale Noworocznej ;]a przede wszystkim zdrowia i udanych inwestycji ... :)
bebe-nielogo / 213.238.118.* / 2011-12-25 01:07
witaj Trentx...
i przesyłam... :

Wszystkiego co najlepsze z okazji ŚWIĄT BOŻEGO-NARODZENIA...
Ciułacz / 2011-12-24 15:04 / portfel / Tysiącznik na forum
Gospodarzu i Gościom twoim: wszystkiego najlepszego na te Święta, Bożego Narodzenia od Ciułacza ! ! !
Kresowiak / 2011-12-23 23:21 / portfel / Bywalec forum
Wszystkiego najlepszego z racji zbliżających się Świąt!
dodge / 2011-12-23 22:35 / [JAGA/1920-2010/]
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Sławku!
CIERPLIWY GRACZ / 2011-09-16 11:22 / portfel / Tysiącznik na forum
czesc Trent
ile było dywidendy z TP i PGE?...........bo nie chce mnie sie szukac.......a ciekawym bo wiem ze były......
TrentX / 2011-09-16 15:03 / portfel / Tysiącznik na forum
TPE 0.15 PGE 0.65 PLN brutto
CIERPLIWY GRACZ / 2011-09-16 17:21 / portfel / Tysiącznik na forum
dzieki dobry człowieku
pozdrawiam zysków życze
TrentX / 2011-08-26 14:47 / portfel / Tysiącznik na forum
Grupy LE polosowane :)

Grupa C
PSV Eindhoven
Hapoel Tel Aviv
Rapid Bukareszt
Legia Warszawa

Grupa K
Twente Enschede
Fulham
Odense BK
Wisła Kraków

Jestem optymistycznie nastawiony co do Legii bo poki co gra duzo lepiej od Wisly, ale i Wisla nie jest bez szans na kolejna runde...
Jak bedzie czas pokaze.
TrentX / 2011-08-25 23:53 / portfel / Tysiącznik na forum
@ kibice kopanej

Od dluzszego czasu kuknalem na mecze, opinia nastepujaca :

Wisla : przegrala jak najbardziej slusznie, LM nie dla niej, w LE moze sklad sie otrzaska, generalnie jakos tak wolno sie wszystko dzialo...

Legia :oba mecze zostawily jak najbardziej pozytywne wrazenie tej ekipy , widac bylo chec gry i koncepcje. Porownujac obie ekipy zdaje sie z ez gra o LM powinno byc odwrotnie ...

Slask :
Zawalil I mecz - kto u siebie dostaje baty nie ma szans na gre w pucharach, a i rewanz pokazal wiele prostych bledow ....

Optymistycznie :

Jutro superpuchar :Barca - Porto

Czy to bedzie wielki mecz ?? Czas pokaze ....
TrentX / 2011-08-25 23:44 / portfel / Tysiącznik na forum
Komentarze do spraw zaczytanych w innych portfoliach :

@ amelian

nie pytam , ale wiem ze stoisz z boku
ja nie stoje obaczym w spokojniejszym czasie jak to sie bedzie mialo dla obojga metod - generalnie dzialasz jak najbardziej rozsadnie i w pelni popieram bocznice ;]co pewnie jest niekonsekwentne w stosunku do moich dzialan :), ale kto zrozumie maluczkiego inwestora takowego jak ja ???

Co do zielonych robaczkow dodam od siebie , ze przebywam obecnie nie dalej jak 2 godziny drogi od Rzeszowa mianowicie w Jasle i takowych nie stwierdzilem , za to komarow istna plaga i to napewno egipska jak rzecze kwiatek u pietrka :)
TrentX / 2011-08-25 23:39 / portfel / Tysiącznik na forum
Czas zaczac cos pisac troche urlopowo troche z zaangazowaniem w GPW ;]
TrentX / 2011-06-21 17:28 / portfel / Tysiącznik na forum
Dokonalo sie zamieszanie w portfelu z papierem TP SA z wykonaniem fikcyjnej transakcji celem dodania zysku z dywidendy do bajtlika .
Od tego czasu wyjsciowa cena za TP SA bedzie cena o 1.50 nizsza od kursu zamkniecia w dniu 17.06, czyli 17.40 PLN
ad... / 62.21.32.* / 2011-06-21 17:41
Calkiem zgrabny portfelik, zastanawiam sie tylko co tam robi TP S.A., moglbys wypowiedziec sie co Cie sklonilo do tego waloru?
TrentX / 2011-06-22 10:24 / portfel / Tysiącznik na forum
Zastanawialem sie wczesniej aby pograc na spolkach dywidendowych , poczytalem szereg publikcji i porownan z poprzednich lat i postanowilem sprobowac to zrobic najpierw na bankach BZWBK Pekao teraz na Tepsie (tym bardziej ze procentowo do ceny akcji dywidenda jest wysoka) aby zobaczyc co sie uda uszczknac i czy ewentualnie warto sie w to bawic.
Oczywiscie kapital inwestowany nie jest porywajacy jednak poki co troszke udalo sie uszczknac z pozytkiem dla siebie.
Jednak nie zakladam ze spolka zabawi dlugo w moim portfelu , choc zalezy to zapewne od ceny waloru i jego zachowania po odcieciu.
Mam tez inne spolki placace dywidende (energetyka)ale tych nie ruszam .Porownam pozniej jak to wyglada w stosunku do spolek zakupowanych przed ustaleniem praw dywidendy i odsprzedawanych krotko po odcieciu.
To chyba tyle w kwestii wyjasnienia. Jesli masz jakies sugestie i spostrzezenia z wlasnych doswiadczen chetnie wyslucham
ad... / 62.21.32.* / 2011-06-22 11:49
TP S.A. posiadalem, to walor, ktory znakomicie spisuje sie w czasach slabej koniunktury lub po prostu korekty. Przy gwaltownych wzrostach jest raczej ostoja spokoju.
Zastanawialem sie kiedys, czy go przygarnac na dluzej (wlasnie ze wzgledu na w/w spokoj i dywidende) jednak nie moge sobie wyobrazic przyszlosci dla tego przedsiebiorstwa w szybko zmieniajacej sie rzeczywistosci i dlatego odpuscilem.
TrentX / 2011-06-22 12:23 / portfel / Tysiącznik na forum
No niewatpliwie jest to moloch na miare PKP , mnie sie wydaje jednak ze telekomy maja jednak cos do zaoferowania, a dodatkowo dominujaca pozycja na rynku powinna ulatwiac wchodzenie w nowe technologie , ktore zapewne beda poprawiac zysk. Poza tym na TP nastapilo wejscie w rynek TV z N-ka i wymiana obopolna woich uslug , co pewnie tez nie pozostanie bez znaczenia dla wyniku spolki..
do początku nowsze
1 2 3 4 5
skomentuj
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie odpowiedzialności.

Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy