Coś moje przewidywania dotyczące spadku WIG 20 się nie sprawdziły. Dzisiaj kurs ostro przebił się do góry i wybił się z trendu spadkowego. Niepotrzebnie tak wcześnie powychodziłem z papierów.Pozdrawiam
"Przyczyną były rozpoczęte już wczoraj spekulacje rynkowe, że HVB może otrzymać propozycję fuzji od Unicredito Italiano. Na pierwszy ogień poszły Banki na czele z BACA i BPH (HVB jest inwestorem w tych Bankach), do których doszusował PEO. Wzrosty trzech ww. przekraczające 5 % na płytkim "weekendowym rynku" wywołały chęć posiadania akcji także innych spółek z pierwszej 20-tki, dotyczyło to w szczególności PKN i PKM oraz Agory.Indeks oraz pochodna z łatwością poradziły sobie z poziomem 1900 pkt. Skutki techniczne tego faktu mogą być daleko idące. Dla WIG20 przełamana został szyja formacji odwróconego RGR-a oraz główny 2,5 miesięczny trend spadkowy, a pochodna kontynuowała wczorajsze wyjście z flagi. Ostatecznie zamknięcia pochodnej i WIG20 uplasowały się odpowiednio na 1911 i 1915 pkt. Można mieć zastrzeżenia do wielkości obrotów towarzyszących bądź co bądź zasadniczym sygnałom zmiany trendu. Łagodzi je jednak fakt, iż objęcie hossy na "tygodniówce" (FW-20) zostało dziś potwierdzone."cytat za Panem Benedyktem Niemiec "Bossa"
W sumie to mozesz miec racje bo jak ogladam wykrecy to widze ze wczesniej bez problemu dobijal nawet do 3.50, ja mysle po 3.20 - 3.24 go puszcze w przyszlym tygodniu, chyba ze sie cofnie
cześć wszystkim,Co sądzicie o polnordzie???? Kurs jest w pobliżu wsparcia z którego ostatnio startował do góry a poza tym widać systematyczną poprawę wyników...
witaj czas na olbrzymy czy nie lepiej tak ! ale technicznie good choć mnie osobiście brakuje takiej masakry do nieco poniżej 8 zł z kursem zamknięcia znacznie wyższym :) wtedy bezpieczniej:)
Witam Szanowne Grono,dzisiaj Boryszew, Getin, PKN out, (średnio +5%), Netia i TPSA in. TPSA nabyta po 18,8 i drugie zlecenie w trakcie na 18,75, Netia po 3,8.Troszkę się boję tej Netii, jak myślicie, dobry ruch?
netia mocno się przeceniła po wygranej umts, natomiast nie odrobiła tych strat po informacji, że wchodzą tylko na 100 mln eurotakże stawiam na wzrostale ostatnio same czarne świeczki i niepokonana ema-5, więc jest się czego bać :)
jeśli się włączy tpsa i pko bp jest szansa na utrzymanie zwyżki (może już nie do góry ale jakaś stabilność ) przecież dopiero 12 ps do której dziś trwa sesja - czy normalnie?
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.