byly_klient
/ 89.174.123.* / 2011-09-16 09:03
cala ta sytuacja przypomina mi o transakcji, której dokonałem w volkswagen bank polska. na koncie mam 1000pln, zlecam przelew na poniedziałek, ale sobie myślę, a wybiorę kasę, sam zapłacę w poniedziałek rachunek. robiąc transakcje karta, pomyślałem, ze przelew nie będzie zrealizowany.
to, co się stało, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. kwota wypłaty nie została zablokowana, w poniedziałek przelew poszedł. konto oczywiscie minus 1000pln. ja za regulamin, a tam ani mru mru, ze mogę zrobić debet, śledzić transakcje, aby nie przekroczyć itd. oki, przysyłają mi monit - 50 pln kary (za co?) plus odsetki jakieś tam grosze (od razu jak się spostrzegłem, 1000 im oddałem wcześniej) - pisze do nich reklamacje, ze stworzyli sytuacje kryminogenna, bo pozwalają wypłacić z konta podwójnie pieniądze (2x1000) - zakładasz na menela konto i kasę masz. bank wycofuje się z kary 50 pln, odsetek (grosze) już mi dla zasady nie darują. myślałem sobie, czy nie wykorzystać tego faktu, iż ten bank to ciapa, a system to dziurawy ser. ale mi przeszło. po jakimś czasie dowiedziałem się, iż bank wprowadził bardziej cywilizowane zasady autoryzacji kart i taki numer już by nie przeszedł.
także banki są spoko.