Forum Polityka, aktualnościKraj

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Farmio odpowiada Krajowej Radzie Drobiarstwa: Antybiotyki w hodowli zwierząt są powszechne

Wyświetlaj:
mika / 212.160.172.* / 2015-12-08 10:35
nawet psy nie mogą jeść kurczaków bo chorują .chamstwo .
a gdzie są odpowiednie służby weterynaryjne ????
czal18d / 37.152.18.* / 2015-12-08 12:06
Podobno za zabicie psa 2 lata do odsiadki , za zabicie babki 2 lata w zawiasach
1213` / 87.205.52.* / 2015-12-08 10:34
Ale w czym problem ? Reporterzy nagrali reportaż ukrytą kamerą gdzie czarno na białym hodowcy drobiu przyznają się że nie ma w ogóle opcji żeby wyhodować drób bez antybiotyków ! Wystarczy sprawdzić materiał filmowy chyba jak dobrze pamiętam TVNu .
faj123xz / 37.152.18.* / 2015-12-08 10:41
obcję ma , ale nie chce bo po co , jest dobrze [ wszyscy mają swoje ] i gitara
adfer / 185.31.50.* / 2015-12-08 10:33
z kontrola jest tak ze nawet sól dorgowa jest nie szkodliwa
Nigdy nie dowiedzieliśmy się które firmy ją stosowały
bohdan654 / 31.61.140.* / 2015-12-08 10:32
pasza dla tych kurczaków pochodzi np z Danii albo co najmniej "dodatki" do paszy
adasik12 / 37.152.18.* / 2015-12-08 10:39
Moja rozmowa z właścicielem fermy kur [ niosek ] Paszę ekologiczną brałem z Pomorza , firma musiała paść wiadomo konkurencja uni, teraz biorę z uni i mówię wam syf z porównaniu z naszą firmą i pasza o połowę droższa i nie wiem czy wytrzymam następny rok , a zapowiadało się tak dobrze, jestem w ekologii i nie mam żadnego ruch [ nic mi nie wolno ]
Tove / 195.42.194.* / 2015-12-08 10:31
A dlaczego pierś kurczaka waży 1 kg. Kiedy żyje on 3 miesiące Ma małe niedorozwiniete łapki i ogromna pierś nieproporcjonalnie do reszty ciala . Mieszkam obecnie w Szwecji i takich piersi z kurczaka jak w Polsce nigdy nie widziałam !
aaaaaaa930 / 78.131.183.* / 2015-12-08 10:29
Pozwać Farmio do sądu i sprawdzić kto za Nimi stoi
go / 217.89.109.* / 2015-12-08 11:38
A zo co niby? Skoro produkty innych firm też nie zawierają antybiotyków, to mogą też tak napisać na swoich opakowaniach, ale pewnie to nieprawda. Gorzej z napisem bez GMO. Ciekawe gdzie to badają I stwierdzają?
J739 / 46.112.199.* / 2015-12-08 10:25
"Potwierdzanie stereotypów"- haha, skoro dzisiaj produkty potrafią się utrzymać przez wiele tygodni w "świeżości" to nikt mi nie wmówi, ze nie są faszerowane. Hitem jest mleko, które dawniej dwóch dni nie wytrzymywało otwarte, a dzisiaj tydzień lub dłużej potrafi stać. Najgorsze jest to, ze nie ma przed tym obrony, bo nawet jak kupimy sobie kurczaka aby go "ekologicznie" chować, to po pierwsze środowisko jest jakie jest, a po drugie od kogoś musieliśmy go kupić, więc nie wiadomo ile leków przeszło przez jego "rodzinę".
ADHD / 159.205.222.* / 2015-12-08 10:22
Najtrudniej udowodnić, że się nie jest wielbłądem. Z rzeczy na NIE możecie zatem ukuć hasło " Naszym kurczakom nie czytamy Koranu"
juzeff / 80.171.46.* / 2015-12-08 10:17
ci co produkuja kurczaki i je faszeruja niech sami je zra
probioemy@wp.pl / 37.152.18.* / 2015-12-08 10:24
to nie jest rozwiązanie , rozwiązaniem jest dejonizacja tego świństwa lub , chorowanie
adam123607 / 89.231.4.* / 2015-12-08 10:04
nie jem tego świństwa już od roku i zamierzam w tym wytrwać do końca. Jedząc kurczaki to tak jakby aplikować sobie raka na własne zyczenie
adasdsasdsasdd / 37.152.18.* / 2015-12-08 10:33
zgoda , ale co jeść jak wszystko podobne [ chemia chemię pogania ]
JA123495 / 83.24.26.* / 2015-12-08 10:02
Znawcy tematu dobrze wiedzą jak oszukać kontrolę weterynaryjną i wykazać, że kurczak był karmiony właściwymi paszami podczas gdy faktycznie było lekko mówiąc trochę inaczej.
Moim zdaniem jest duży odsetek farm, gdzie kurczaki faszeruje się przez cały okres chowu niedozwolonymi substancjami, w tym antybiotykami.
Natomiast ten kto myśli, że kurczak z dobrej farmy nigdy nie widział antybiotyku jest w błędzie. Pisklaki są tak czułe na choroby, że jeśli antybiotyku nie dostanie to w ciągu paru dni cała kilkudziesięciotysięczna populacja może przestać istnieć.
Jack565 / 87.207.146.* / 2015-12-08 09:42
Wystarczy spróbować rosołu z kurczaka. Jest ohydny. Sama chemia.
i / 94.42.137.* / 2015-12-08 09:38
chcieli dać rolnikom możliwość samodzielnego badania mięsa zamiast zostawić to pod inspekcją weterynaryjną
resman / 91.246.67.* / 2015-12-08 09:30
no i o co kaman...Antybiotyki to problem? Jaki problem...Nawóz sztuczny to problem? Jaki problem...Problemem jest ilość dowalanego świństwa czyli to co ponadto...Chcecie zdrowej żywności? Żaden problem...3 złote za jedno jajko i po ptokach...Kilogram jabłek 30 PLN...marchewka po 10 PLN a mleko porządne prosto od krowy po 7 PLN...jak za komuny. Stać was dziady i gołodupce? No stać was? Nie.Nie stać was i mnie. Więc nie podnoście głosu.

Najnowsze wpisy