Polacy mają raczej powód do dumy
/ 91.193.160.* / 2012-06-02 17:15
Fakt, że naziści to nie tylko Niemcy, choć ten skrót oznacza niemiecką, narodowo-socjalistyczną partię pracy. Trochę światła na sprawę rzuca następujący tekst:
"Wywiad przeprowadzony przez Juliusza Osuchowskiego z Josephem Nichthauserem. Brazylijski Żyd broni Polaków przed oszczercza kampania nienawiści:
Polska, proszę Pana... Chodzi o to, ze myśmy im (nazistom) pomagali. Ja to powiedziałem dla telewizji brazylijskiej. Ja się nie boję nikogo.
Szczególnie nie boję się Żydów. Jestem Żydem, umrę Żydem. Polska była jedynym z siedemnastu krajów, które naziści zajęli, republik, monarchii, który nie dostarczył ani jednego essesmana, ani dobrowolnie, choćby jednego żołnierza do Wehrmachtu. Wszystkie inne kraje dostarczyły.
Ukraińcy, Litwini - byli gorsi jak essesmani niemieccy. SS holenderskie - było jeszcze gorsze. Dania - ten piękny kraj, który uratował prawie wszystkich swoich Żydów, dostarczał kontyngenty SS. Francja - była jedynym krajem z krajów okupowanych, w którym Żydów francuskich NIE wyaresztowali Niemcy. Zrobiła to policja francuska bez żadnego ponaglania wyaresztowali rozkazu niemieckiego. A nie mówi sie o tym jak myśmy, Żydzi, pomogli nazistom nas zniszczyć."
http://iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=7389&Itemid=115