Forum Polityka, aktualno¶ciGospodarka

G±siorowski: Efekt motyla

G±siorowski: Efekt motyla

skomentuj
Money.pl / 2007-03-05 07:59
Komentarze do wiadomo¶ci: G±siorowski: Efekt motyla.
Wy¶wietlaj:
acomitam / 83.25.202.* / 2007-03-06 15:18
Wg mojego rozeznania matematyczna teoria chaosu i "efekt motyla" to zjawiska o tochę różnej naturze i prowadzace do odmiennych skutków, czy może wniosków, chociaż oba wskazuj± na ograniczenia naszego poznawczego aparatu. Teoria chaosu stwierdza, że deterministyczny proces powtarzalny ad infinitum może prowadzić do skutków o bardzo skomplikowanej naturze, której nasz skromny umysł, chociażby nie wiem jak się wytężał, nie da rady opisać. Klasycznym przykładem s± tutaj fraktale. Efekt motyla za¶ mówi o (strukturalnej) niestabilno¶ci pewnych procesów zależnych od czasu i z grubsza rzecz bior±c polega na stwierdzeniu, że małe odchylenia w warunkach pocz±tkowych mog± dawać po dostatecznie długim czasie znacznie różni±ce się efekty. Trzeba przyznać, że zarówno w przypadku matematycznego chaosu jak i niestabilnych strukturalnie procesów nie jeste¶my w stanie wiele powiedzieć o efekcie końcowym takich ewolucji. W tym sensie chaos III i IV RP nie jest chaosem matematycznym, tylko zwykłym burdelem, bowiem chaos matematyczny zakłada, że pewne ustalone prawo stosuje się niezmiennie. Można zgodzić się z autorem, że w przypadku naszego polskiego, socjalistycznego burdelu może wyst±pić efekt motyla, tzn drobne przegięcię wiod±cyh partii może wywołać poważne dla nich skutki, jednak znaj±c przywi±zanie naszych rodaków do socjalizmu, niewiele to zmieni. Inne wiod±ce ugrupowania będ± żerowały na, hmmm.. łatwowiernych rodakach i obiecywały im gruszki na wierzbie. A my, no cóż, bedziemy się cieszyć i szczerzyć z rado¶ci jak to mamy w zwyczaju.
10 klon / 83.23.159.* / 2007-03-06 07:01
uważajta ludzie bo skromna teczka w której kaczynski nosił
dowody obrazy jego go osoby,rozrosla sie i licy juz około jednego kilometra dlugo¶ci archiwalnej i juz niedługo powstanie IPK /instytut pamięci kaczora/,a wtedydrżyjcie narody.
Sabre / 2007-03-05 16:52 / Tysi±cznik na forum
Teoria Chaosu w naszej sytuacji jest ciekawa, ale chybiona. Nasze niezdarne latawce wywołuj± zamęt zupełnie celowo – można by rzec, że w ich trzepotaniu jest metoda. Pokręcona i wywodz±ca się z tłumionych kompleksów, ale jaka¶ jest.
A huragan czy trzęsienie ziemi nie dotkn± samych sprawców, jedynie tych którzy się tego nie spodziewaj±. Najbardziej tych co z aprobat± patrz± na te trzepotanie, uważaj±c że wyniknie z tego co¶ dobrego.
zzaswiatow / 83.19.23.* / 2007-03-05 15:56
Takiego kitu dawno nie czytałem :-)
Psychoza grozy i wszelkie inne wróżbiarskie teorie o wpływie kaczorów na gospodarkę RP publikowane w Money nigdy się nie sprawdzaj±.
Może tak G±siorowski zacznie stawiać pasjanse starym pannom? Proponuję mu wróżyć z fusów - podobno sa lepsze efekty :-)))
¶miechuwarte / 83.24.244.* / 2007-03-05 17:14
wiesz, jak to było - oddał kiedy¶ mocz, potrz±sn±ł siusiakiem i w swojej nadęto¶ci uznał, że ów ruch -na podobieństwo tzw. efektu motyla - zdruzgocze caluteńkie PIS.
Zreszt± żeby to on miał czym wogóle pomachać .
Ładna urzędniczka / 83.21.48.* / 2007-03-05 15:11
Zostałam pozwana o 47 000 złotych i odsetki. Z kosztami bedzie
tego ponad 100 000 złotych. Mam na utrzymaniu dwoje dzieci i po
prostu nie moge przegrać. Były m±z nie płaci alimentów.
Słyszałam co ludzie mówia na korytarzu
s±dowym. Łapówkarstwo jest powszechne. Danie sędziemu łapówki
jest całkowicie bezpieczne. Nie ma żadnego ryzyka i zagrozenia.
Młody sędzia który prowadzi moj± sprawe jezdzi nowiutkim
Lexusem
400 i chodz± słuchy ze wręcz domaga się lapówek od stron. Jest
pazerny na pieni±dze.
Bardzo prosze o poważn± radę. Ja dotychczas dawałem tylko
urzędnikom różne drobne upominki. Maksymalnie urzędniczce
perfumy za 400 złotych. Ale mysle że teraz 400 złotych to duzo
ma mało bo ten sędzia chodzi w drogich garniturach i ma zegarek
firmy Patek. Siedzac na korytarzu widziałam jak kto¶ wszedł do
jego pokoju i był tam z 10 minut. Czyli nie ma problemu z
daniem
łapówki. Córka ma malutki odtwarzacz MP3 ale on takze ma
fantastyczne nagrywanie rozmow. Ma cudowny mikrofon. Czy daj±c
łapówke mam to nagrac dla pewnosci ? Boje sie dac za mało ale
dajac za duzo wygłupie sie i będę stratna.
Ile mam dać ???
m.sędzia / 83.11.238.* / 2007-03-06 07:40
udajesz barana i nim jeste¶....(dawałem ,dawałam)
lewex / 83.19.23.* / 2007-03-05 15:49
Daj±c nie można ryzykować obiecankami, a wiadomo sędzia wszystko może. Tak więc nagrać wszystko i najlepiej materiał przysłać do AFERY PRAWA. Tam wiedz± jak ten temat załatwić :-) Za dużo nie można dawać - sędziowie sprzedaj± się z ochot± za już 500zł.
Urzednikk / 83.21.27.* / 2007-03-05 16:50
Sędziowie drogi Lewex sprzedaj±s ei na słoiki miodu, gryzby, drób. Nie gardz± tez małymi kwotami. Ja my¶le ze optymalna kwota łapówki to 500-1000 złotych.
Ładna urzędniczka moze tez zapytac sędziego czy uprawiał juz sex w swoim Lexusie ? I bedzie łapówka w naturze tak zwana korzysc osobista. Czyli przyjemne z pożytecznym.
MN1 / 80.51.231.* / 2007-03-05 07:59
Rewolucję mog± obalić tylko ci, w imieniu których rewolucja zwyciężyła. Jest to warunek konieczny.
Dopóki rewolucja będzie tworzyła komisje bankowe i załatwiała miejsca pracy znajomym - nie upadnie.
Nasza rewolucja IVRP walczy już z wrogiem wewnętrznym, w tym roku powinny umocnić się frakcje w koalicji, a w przyszłym pozostanie po niej tylko smród. Taka przyspieszona krótka historia WKPB.
maskagazowa / 83.24.244.* / 2007-03-05 17:16
nie pocieszaj się zbytnio, na razie cuchnie ubowszczyzna z otwartej szafy, gdzie ten trup przeleżał w spokoju przez cał± III RP
Obywatel_RP / 213.102.142.* / 2007-03-06 00:11
83.24.244- czyli specjalista od potrz±sania siusiakiem, moczu i zwłok leż±cych w szafach - wschodz±cy talent urzędnika nowej epoki "komuno wróć" zwanej dla niepoznaki IVRP? Twoi sponsorzy chociaż dobrze płaca za tę rewelacyjn± wiedzę jak± nam udostępniasz na forum po założeniu "maskigazowej"? (A jednak lubisz smród? jakim gazem się pompujesz? Uwielbiasz trupi odór? Uważaj facet bo sie przytrujesz pilnuj±c tej szafy z trupami.)
Mam przy okazji nadzieję że nie płacę za twoj± ¶mierdz±c± robotę z moich podatków.
skomentuj

Najnowsze wpisy