obserwator
/ 83.20.223.* / 2006-07-16 19:40
Czy tytuł jest prawdziwy, nie wiem, społeczeństwo winno sie uczyć sprawiedliwości bo jej nie ma , prosze popatrzeć na zachowania ludzi, także tych ,którzy sa odpowiedzialni za nasze bezpieczeństwo. W Polsce jest spokojnie mimo że policjanci strajkowali, także służby więzienne. Wymiany prokuraturze nie zaszkodza bo prokuratura jest jak jeden organizm podobnie jak w filmie : siedmiu wspaniałych >> jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Jeżeli prokurator zawodzi na danym stanowisku to nalezy go przenieść , inny prokurator natychmiast przejmuje jego obowiązki i zadania tak , że próżnia nie powstanie. Zauważyłem, że prokurator kierujący sprawę do sadu, natychmiast o niej zapomina, następnie na każdej rozprawie sądowej jest inny dyżurny prokurator, sprawy nie zna dokładnie bo ze sprawa zapoznaje sie w przelocie na korytarzu sądowym , następnie jest niesprawiedliwie wydany wyrok skazujący w zawieszeniu, żeby dalszej drogi odwoławczej nie było >> tylko pozostaje droga łaski prezydenckiej. Rodzice i bliscy skazanego nie mogą spojrzeć w oczy prokuratora sporządzającego akt oskarzenia, wiedzą , że wyrok jest niesprawiedliwy ale system jest taki jaki jest , kazdy wie i widzi >> korporacyjność nie pozwala na zmiany a imuniter jest przeszkodą w samooczyszczaniu środowiska. Jezeli ta Pani prokurator która została zdymisjonowana tak postępowała, to niem mam żalu, jeżeli było inaczej to szkoda a zatem komunikat prasowy nie powinien być ogólnikowy bo zatraca się dobre dziennikarstwo.