Do 0,15 zł dobił dziś i się odbił bo podaż znacząco przeważyła (jeżeli byłby taki popyt jak wczoraj to dobilibyśmy max. do 20gr., ale że wygasł już dziś i 15 gr. jest na razie punktem oporu).
W końcu cena otwarcia po odcięciu PP wynosiła 4 gr i urosła ponad 250%. To jest bardzo dużo. Ale czy nie za dużo ? Ja sprzedałem
akcje po odcięciu PP dziś (230% drożej).
Oczywiście zależałoby mi na utrzymaniu obecnej ceny do PDA, ale sądzę, że kusr zostanie wprawiony w iście spekulacyjną huśtawkę, więc warto będzie wchodzić w dołku i wychodzić przy wychyleniu. Gdzie jednak będzie dołek a gdzie opór to się okaże. Na razie za wcześnie na rokowanie.
Co do odpowiedzi na pytania: PP będzie najwcześniej notowane za miesiąc, ale przy takim rozdrobnieniu może to potrwać dłużej (nawet i pół roku), tak czy inaczej po nowym roku. Na drugie pytanie odpowiada de facto "wprowadzenie" w moim poście. A jeżeli szukasz informacji o giełdzie to na początek wszyscy zazwyczaj polecają: http://bossa.pl/edukacja/
Ja polecam bacznie obserwować wahania i samą spółkę przez dłuższy czas zanim podejmie się decyzję o zakupie jej akcji.