jakie ładne .. zyczeniowe .. widzenie .. swiata
podatki na wyroby tytoniowe sa tak wysokie .. ze z powodzeniem .. finansuja .. wiekszą chorowalnośc palaczy .. ale zdaniem racjonalisty123 .. palacze powinni jeszcze płacic extra .. zaiste .. racjonalne podejscie
inny przykład .. gdyby w polsce .. podatki zawarte w paliwie .. szły na drogi .. to .. polska opleciona byłaby autostradami wszesz i wzdłuz .. a jak jest kazdy widzi
czy na tym .. polega .. system .. podatkowy w tym kraju (ba nie tylko w tym kraju) .. aby jakas grupa społeczna .. np posiadaczy samochodów .. czy palaczy .. była zmuszana do płacenia wiekszych podatków?
czasami .. słyszę .. opinie .. jakie to społeczeństwo jest głupie .. i najczesciej te opinie wypowiadaja .. nie mniej głupi, tyle ze przekonani o swej wyzszosci , z racji posiadania jakiejs cechy , albo z tytułu ukończenia jakiejś szkoły .. lub po prostu z wysokiego mniemania o sobie
warto .. aby ferrujacy takie .. wyroki .. przeczytali .. potem kilka razy .. swój komentarz .. i jeżeli dojdą .. do wniosku .. ze niewiele madrego napisali .. to mój szacunek i gratulacje
oczywiscie .. rade dla innych zastosuje tez dla siebie .. ale co napisałem to napisałem ..
dobrego dnia