ZT
/ 83.31.69.* / 2015-06-27 13:25
Oj nie przeczytałem, ale ma być referendum, co oznacza, że już mamy przeciągniecie sprawy do 5 lipca, widzisz chłopcze jak to jest. Ty nie rozumiesz co ja piszę, Tobie się wydaje, że ja uważam że Grecy powinni zostać w strefie Euro i hajda na 2800. Oczywiście, że zmarnowali 15 lat żyjąc na kredyt i powinni wrócić do drachmy i odrobić te 15 lat, ale zapamiętaj sobie to do końca życia, RAZ UZYSKANE APANAŻE jest bardzo trudno odebrać to podstawowa zasada ekonomiczna i ludzie zrobią absolutnie wszystko żeby tego nie stracić, stąd Grecy chcieliby zjeść ciastko i mieć ciastko a tak się nie da. Cipras zaproponował referendum, bo sytuacja stała się podbramkowa gdyż dalsze cięcia są potrzebne na co nie ma zgody i teraz Grecy sami podejmą decyzję czy chcą pozostać w Euro. Jest to oczywiście kolejny element szantażu, albowiem wynik tego już jest mniej przewidywalny i możliwe jest, że Grecy opowiedzą się za wyjściem, tak więc jak widzisz zabawa trwa dalej. A jeśli dojdzie do tego referendum, co nie jest takie pewne to i tak Grecy prawdopodobnie zagłosują o pozostanie w strefie, tak że przepychanki będą trwały co zapowiadałem, a koniec końców i tak zostaną w strefie. A Twoje naiwne marzenia o rozpadzie strefy Euro, ze tak sparafrazuję "nie tą razą".