Liberał
/ 2006-11-10 12:24
/
Bywalec forum
Zarazem racja i nie. Powinniśmy głosować na ludzi, którym zależy na tym by nasze samorządy się rozwijały, by było bezpiecznie, miło, fajnie i przyjemnie. Nie zapominajmy jednak, że Ci samorządowcy pochodzą z ramienia partii politycznych i reprezentują ich program. Nie mogę głosować na kandydata Samoobrony tylko dlatego, że jemu leży na sercu rozwój rolnictwa w mojej gminie bo mi nic do tego, zależy mi jedynie, aby żywność była dobra i zdrowa bez względu na to czy pochodzi z Ukrainy czy z Polski.
Nie mogę głosować na kandydatów LPR bo ci zniszczą wszystko co zrobili poprzednicy (nie uważam, że zrobili dużo ale zawsze coś).
Nie mogę głosować na kandydatów PiSu bo Ci jak Kaczyński w Warszawie zablokują rozwój mojego miasta, gminy.
Okazuje się także, że nie mogę głosować na PO, bo możliwe jest, że znajdzie się jakiś "Piskorski" i będzie trzeba "burzyć" mosty.
Co mam zrobić w tej sytuacji? Nic, jedyne co mogę zrobić to iść na wybory i zagłosować. Muszę jednak głosować na kandydatów partii, którą popieram bo będą oni gwarantem reprezentowania polityki, z którą się zgadzam.