Ale mi się podoba,jakie niektórzy wypisują tutaj głupoty,a inni im zazdroszczą.Ryss=>płacisz komus do kieszeni Ł600
czyli kosztuje cię to Ł7200 rocznie,ale nie musisz martwić się o ubezpieczenie,naprawy itp,a za rok cena podobnego domu spadnie o Ł20 000(10% z 200k),czyli 20k-7,2k=Ł12,8k zarobku!Gdzie są takie tanie domy! do wynajęcia,bo tutaj minimum to Ł1000!Faktycznie,po 25latach spłat zostanie ci dom,chyba że stracisz pracę i bank zabierze ci dom,to zostanie jedynie wspomnienie i do spłaty różnica pożyczki do wartości,za jaką bank sprzeda dom!Poczytajcie o "negative equity"na czym to polega.
Sub prime na tym właśnie polegał w Stanach,że pożycza się biedocie pieniądze,których nie są w stanie spłacić.
Komu tutaj pożyczyli 6X zarobki?Jesteś chory,czy byłeś u brokera,który ma gdzieś,że naciąga twój dochód,bo bank na pewno tyle ci nie pożyczy,szczególnie jako self-employed!?Każdy jest dorosły i decyduje o sobie,dlatego mi lata.Bosrealo,mieszkasz w jakiejś taniej dziurze w Czechach,czy na Słowacji i z czego żyjesz?Obrabiasz TIRy,czy sprzedajesz ciało tirowcom?!Tam ceny domów są wysokie,gdzie jest praca i perspektywy zatrudnienia.Plonker,nie przesadzaj z tym 20%,a średnia ma to do siebie,że jeśli ja zarabiam milion,ty 1000,to średnio zarabiamy popół bańki 500!Sapadną może ceny na zadupiach,ale Londyn będzie się trzymał ostro!