Robbi
/ 2005-12-20 00:33
/
Pan Forumowicz (ponad 500 wypowiedzi)
Ja Orzełku bywam tu zbyt późno aby zawracać komuś głowę. Zwykle około 23 i później mam czas na czytanie waszych komentarzy, w pracy czasu brakuje (starcza tylko na zerkanie na notowania średnio raz na godzinę) dlatego mało udzielam się na forum.
Analizując dzisiejszy (SORRY-wczorajszy) dzień muszę zaliczyć go do udanych, sprzedałem ociupinkę Polimexu (liczę że odkupię taniej-bo i tak będzie rósł, a kiedyś mówiłem że przed końcem roku 56 pewne), obróciłem troszę alchemią, zakup po 133 sprzedaż 139,5 i ponowny zakup po 133,5, a dzisiaj sprzedaż po 142,5 (poczekam znowu na spadek i odkupię), ale to nic w porównaniu z tym co dzisiaj wykręciłem. To chyba mój najlepszy strzał po PC Guardzie. Kupiłem sobie tak od niechcenia Capital, bo nie mogłem się zdecydować na nic konkretnego, a jego cena na spadku (20,20zł) wydała mi się atrakcyjna, więc zaryzykowałem i wystawiłem odrazu na sprzedaż po 21,9. Wielkie było moje zdziwienie gdy po powrocie do domu okazało się że już go niemam i zarobiłem chyba w kilka godzin ponad 7,5%. Hi !!!, Hi!!
Ponadto ostatnie info o Kruku którego też troszkę mi zostało napawa mnie optymizmem przed końcem roku, żeby jeszcze Barlinek i PGNiG-e poszło choć ociupinkę w górę to zakończył bym rok prawie 20% uśrenionym zyskiem (początek był pod koniec marca) - chyba nieżle?
Mam teraz troszkę wolnej gotówki, może ktoś podżuci mi jakieś kierunki zainteresowań, głównie krotkoterminowe, bo na początku roku będę musiał troszkę pieniędzy wycofać i z nich zkorzystać. Planuję wyjazd na narty do Słowacji (Vielka Raca), byłem w ubiegłum roku i było super (nie licząc jednego upadku i złamanego nosa).
Gdybym nie mógł się odezwać przed Świętami to Życzę wszystkim Wesołych, Pogodnych i Śnieżnych Świąt Bożego Narodzenia!!!